Yabancı uyruklu öğrenciler sanayi tesislerinde staj görebilecek

İü İle Mtso Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandi

Ekonomi 5.03.2020 14:14:56 0
Yabancı uyruklu öğrenciler sanayi tesislerinde staj görebilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2020 14:14

İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile birlikte üniversite eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, Malatya’daki sanayi kuruluşlarında staj görecek.

Rektörlük binasında gerçekleşen protokol töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sanayi-üniversite işbirliğinin önemine değinerek "Bu noktada sanayinin gelişmesi için üniversitenin bu işin içerisinde olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak bir protokol ile sanayi kuruluşlarımızın yurt dışına açılımı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Hazırlanan protokolün Malatya sanayisi için devrim niteliğinde bir proje olduğunu ifade eden Sadıkoğlu, ”Bu protokol ile beraber yabancı uyruklu öğrenciler sanayi kuruluşlarımızda özellikle yurt dışına ihracatları ve pazarlamalarında staj görecekler" diye konuştu.

Staj görecek yabancı uyruklu öğrencilere Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ihracat eğitiminin de verileceğini belirten Sadıkoğlu, "Bizde sanayicilerimizin ihracat yapan kısmına tamamen bu öğrencilerin aktif rol oynayabileceği bir platform oluşturup, onları buralardan yurt dışından ürün satabilir hale getireceğiz. Yarın da üniversiteyi bitirdikten sonra da bizim firmaların ülkelerinde temsilcisi olarak önünü açacaklar. Bana göre Malatya ihracatı için devrim niteliğinde bir projedir bu” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise göreve geldikleri günden bugüne kadar üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini belirtti. İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören 47 ülkeden bin 330 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu kaydeden Kızılay, "Öğrencinin kariyer gelişimini sağlamak hemde mezun olduktan sonra gerek kendi ülkelerinde, gerek bizim ülkemizde burada aldıkları eğitimi sahaya en iyi bir şekilde yansıtmaları hemde ülkemizin ihracatına katkı vermelerini sağlayacak bir çalışma olacak, bu protokol bu açıdan çok önemli. Öğrencilerin kendilerini geliştirme acısında önemli bir fayda sağlayacaktır. Çalışmaları ile şehrimize bir dinamizm katacaklar. Ayrıca katkıları ile işadamlarımız ve üreticilerimizde yurt dışı açılımlarında bu öğrencilerimizin ve ülkelerindeki başta aileleri ve çevreleri olmak üzere bir köprü kurmuş olacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Kızılay ve MTSO Başkanı Sadıkoğlu arasında ’Kamu, Üniversite, Sanayi işbirliği Çerçevesinde Uluslararası öğrencilerin Kariyer Gelişimi" projesinin protokolü imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ