Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri 2,9 milyar lira oldu

- Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Colman Deegan: - '2019-2020 mali yılımızın ilk çeyreğinde servis gelirlerimiz yüzde 17,2 artışla 2,9 milyar TL’ye yaklaştı. Amacımız; daha iyi bir gelecek için herkesi birbirine bağlamak'

Ekonomi 26.07.2019 14:44:13 0
Vodafone Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.07.2019 14:44

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri, nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,2 artarak 2,9 milyar liraya ulaştı.

Vodafone Türkiye tarafından şirketin nisan-haziran dönemini kapsayan 2019-2020 mali yılı birinci çeyrek sonuçları açıklandı.

Nisan 2019 - Mart 2020 mali yılının ilk çeyrek sonuçlarına göre, Vodafone Türkiye servis gelirlerinde çift haneli büyüme devam etti. Servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,2 artarak 2,9 milyar TL'ye yaklaştı. Aynı dönemde, mobil servis gelirleri ise yüzde 17 yükseldi.

Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 389 bin net artış ile 23,7 milyonu aştı. Makineler arası iletişim (M2M) dahil toplam mobil abone sayısı ise 25,5 milyona ulaştı. Şirket faturalı abone sayısını yaklaşık 1,4 milyon artış ile 13,8 milyona çıkardı.

Vodafone'un 4.5G abone sayısı da birinci çeyrek sonu itibarıyla 15,6 milyon olarak gerçekleşti. Türkiye'nin 81 ilinde 17,5 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4.5G'de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.


- Sabit hizmetler servis gelirlerinde yüzde 20,8 artış


Genişbant teknolojilerinde de müşterilerine global deneyimini sunmaya devam eden Vodafone Türkiye'nin sabit genişbant abone sayısı son 12 aylık dönemde 182 bin yükselişle 919 bine ulaştı.

Sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8 artış gösterdi. Şirketin yeni nesil erişim teknolojilerini kullanan abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre 120 bin artışla 209 bine ulaştı. Vodafone Türkiye'nin yeni nesil erişim şebekeleri ile ulaştığı hane sayısı ise 7,6 milyona yükseldi.


- 200 milyonluk dijital trafik


Vodafone Türkiye müşterilerine uçtan uca ve radikal şekilde sadeleştirilmiş bir dijital deneyim yaşatmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdü. Müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek platformdan rahatça karşılayabilmesi için geliştirdiği "Vodafone Yanımda" uygulaması gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif dijital müşteri sayısı 10,5 milyonu aştı. Vodafone Yanımda'nın aylık ziyaret trafiği ise 200 milyonun üzerine çıktı.

Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2019-20 mali yılı ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 39,1 artışla 351,7 petabyte'a ulaştı. İşletmelerin dijital iş ortağı olma vizyonuyla çalışan Vodafone Business da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal servis gelirlerini 2019-20 mali yılında bir önceki yıla göre yüzde 14,2 artırdı.


- "Sektörün gelişimine duyduğumuz güvenle yatırım yapmaya devam ediyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, ana faaliyet alanları olan telekomünikasyon sektöründe istikrarlı büyümelerini sürdürürken, dijital bir teknoloji şirketi olma yolunda da hızla ilerlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"2019-2020 mali yılımızın ilk çeyreğinde servis gelirlerimiz yüzde 17,2 artışla 2,9 milyar TL’ye yaklaştı. Amacımız; daha iyi bir gelecek için herkesi birbirine bağlamak. Bu amaç ve Türkiye'nin geleceği ile sektörün gelişimine duyduğumuz güvenle yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yerli üretimi desteklemek en büyük önceliklerimizden biri. 2016 yılından bu yana yerli ve milli baz istasyonu ULAK için çalışmalarımız sürüyor. Uzman mühendislerimizle birlikte projeye ürün geliştirme sürecinde de aktif destek sağlıyoruz. Yerli üretime desteğimizi daha da perçinleyerek ULAK baz istasyonlarını yaz sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ