Vodafone, nesnelerin interneti teknolojisinde 7'nci kez 'dünya lideri'

- Vodafone Business IoT Direktörü Erik Brenneis: - 'Binlerce müşterimiz, son 12 ayda yaşadığımız dönüşümde IoT'nin kendilerini daha dirençli ve esnek kıldığını, iş sürekliliğini devam ettirmeye yardımcı olduğunu belirtiyor' - Voda

Ekonomi 18.04.2021 12:07:08 0
Vodafone, nesnelerin interneti teknolojisinde 7
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2021 12:07

İSTANBUL (AA) - Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından "2021 Magic Quadrant Uluslararası Yönetilen Nesnelerin İnterneti (IoT) Bağlantı Servisleri Lideri" seçildi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, IoT teknolojisinde 7'nci kez lider konumda yer alırken, Gartner'ın değerlendirmesinde, Vodafone "vizyon bütünlüğü" ve "uygulama becerisi" alanlarında en üst sırada konumlandı. Araştırmada 18 organizasyon değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Business IoT Direktörü Erik Brenneis, "Binlerce müşterimiz, son 12 ayda yaşadığımız dönüşümde IoT'nin kendilerini daha dirençli ve esnek kıldığını, iş sürekliliğini devam ettirmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Bundan ötesi de var. IoT, şirketlerin inovasyon yapmasına ve karlı büyüme sağlamasına destek oluyor. Kullanılamayan verilere erişip stratejik düşünmeyi güçlendirmek, yeni iş modelleri benimsemek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için müşterilerimiz IoT teknolojisini kullanıyor. Şirketler, verimliliklerini ve çevikliklerini bütünüyle iyileştirmenin yanı sıra çevresel etkilerini azaltmak için de IoT'den faydalanıyor." ifadelerini kullandı.


- "Geliştirdiğimiz 34 akıllı teknoloji çözümü, her sektöre ve hayatın her alanına dokunuyor"


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de Vodafone Grubu olarak 50'yi aşkın ülkede 110 milyondan fazla nesneye hayat veren, dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda yer aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Grubumuzdan aldığımız bu güçle, Türkiye'de de IoT odağında hayata geçirdiğimiz ve planladığımız birçok önemli yatırımla ülkemizdeki tüm sektörlerin dijitalleşmesine destek olmayı hedefliyoruz. Alanında bir ilk olan Nesnelerin İnterneti Platformumuz ile her sektörde bağlantılı servislerin herhangi bir altyapı yatırımına ihtiyaç duyulmaksızın hızla geliştirilmesini sağlıyoruz. Ulaşılması güç alanlarda bulunan nesneleri mobil erişimle internete bağlayan ve sanayide büyük ilgi gören Dar Bant Nesnelerin İnterneti teknolojisini Türkiye'nin 81 ilinde kullanıma sunan ilk operatör olduk. Ayrıca, şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturabilmek amacıyla İstanbul'da kurduğumuz İTÜ Vodafone Future Lab'de nesnelerin interneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriyoruz. Burada, neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağımızla birlikte geliştirdiğimiz 34 akıllı teknoloji çözümü, her sektöre ve hayatın her alanına dokunuyor. Vodafone Business olarak, dijitalleşmenin gücünü kullanarak işletmelerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ