Van'da girişimciler sertifikalarını aldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Genç Girişimciler Kurulu, Van Esnaf ve Sanayi Kooperatifler Birliği ve Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon işbirliğinde düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerlere sertifi

Ekonomi 29.09.2016 13:50:26 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2016 13:50

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Genç Girişimciler Kurulu, Van Esnaf ve Sanayi Kooperatifler Birliği ve Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon işbirliğinde düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Van TSO’da yapılan törende konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 2013 yılından 2016 yılına kadar bin 20 kursiyere girişimcilik eğitimi verdiklerini ve bu kursiyerlerin yüzde 12’sinin iş yerlerini açtığını belirtti. Oda olarak benzer kursları yapmaya devam edeceklerini kaydeden Takva, kent ekonomisine katkı sunmak adına girişimcilerin büyük bir misyon üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Takva, KOSGEB’in bu desteğinin çok kıymetli olduğunu dile getirerek, KOSGEB Van İl Müdürü Emre Yörük’e teşekkür iletti. Takva, “Umuyorum ki bu gençlerimiz yarından itibaren ticari hayatımıza katkı sunacaklar, yeni istihdam olanağı oluşturarak kentteki istihdam oranını yükseltecekler” dedi.


KOSGEB Van İl Müdürü B. Emre Yörük ise, asli görevlerinin girişimciliği desteklemek olduğunu, bu noktada Van TSO gibi kurumlarla işbirliği halinde olduklarını ve kentteki ekonomik hayatın değişmesinin gençlerin elinde olduğunu belirtti.
Van Esnaf ve Sanayi Kooperatifler Birliği (VESKOB) Başkanı Ömer Doğan da, Genç Girişimciler Kuruluna teşekkürlerini sunarak, özellikle Van TSO Başkanı Takva’nın bu konuda vermiş olduğu desteğin kıymetine binaen hurdacılar ve geri dönüşümcüler adına kendisine müteşekkir olduklarını ifade etti.


Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen ise, iki yılı aşkın sürede kurul olarak 200’ü aşkın girişimci adayına eğitim düzenledikleri belirterek, 2016 ve 2017 yılları içerisinde 10’a yakın kurs planladıklarını kaydetti. Görmen, Van TSO Başkanı Takva’nın girişimcilik eğitimi noktasında bütün projeleri desteklediğini ifade ederek, Takva şahsında tüm yönetim kuruluna teşekkürlerini ifade etti.


Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik ve Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat’ın da katıldığı program, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ