Vali Memiş, 10 bin çiftçimize bin ton yem bitkisi tohumu dağıttık

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Yaklaşık 10 bin çiftçimize protein değeri yüksek olan bin tona yakın yem bitkisi tohumu dağıttık. Ve netice almaya başladık. Çiftçimizde büyük memnuniyet oluştu” dedi.

Ekonomi 4.03.2022 13:05:58 0
Vali Memiş, 10 bin çiftçimize bin ton yem bitkisi tohumu dağıttık
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2022 13:05

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Yaklaşık 10 bin çiftçimize protein değeri yüksek olan bin tona yakın yem bitkisi tohumu dağıttık. Ve netice almaya başladık. Çiftçimizde büyük memnuniyet oluştu” dedi.

Erzurum’da Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Göçer Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri” değerlendirme toplantısı yapıldı.

Palandöken’de bir otelde düzenlenen toplantıya, Vali Okay Memiş, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erdem, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, bakanlık görevlileri, 16 ilin mera komisyonu başkanı vali yardımcıları ile Tarım ve Orman İl Müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

“Türkiye’yi besleyen ana il konumundayız”

İl Müdürü Osman Akar, Erzurum’un mera varlığı açısından Türkiye’de birinci sırada olduğunu kaydederek, “Bitkisel üretimde de azımsanmayacak bir potansiyele sahip bir iliz. Bunun yanında hayvan varlığında yoğun emek sarf ediyoruz. Yıllık 600 ila 650 bin arasında il dışına hayvan sevkiyatı yapıyoruz. Yıllık 280 bin buzağıyı da kayıt altına alıyoruz. Bu şekilde en fazla hayvan sevkiyatı yapan illerden biriyiz. Aslında Türkiye’yi besleyen ana il konumundayız.” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erdem ise bakanlığın yaptığı çalışmaları aktararak, katılımcıları bilgilendirdi.

“Sürekli alanda gezen birisiyim”

Vali Memiş, katılımcıları Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Meslek hayatı boyunca tarımda güzel işler yaptıklarını ifade eden Memiş, “Sürekli alanda gezen birisiyim. Her gittiğim ilçede, köyde ahırları geziyorum. Tarım müdürlüklerinde görevli arkadaşlarımızın da böyle olmasını istiyorum.” dedi.

“İlimizde önemli tarımsal politikalar uyguladık”

Bölgedeki tarımsal işletmelerin büyük ölçekte olmadığını aktaran Memiş şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde önemli tarımsal politikalar uyguladık. Bakanlığımızın uyguladığı çok güzel politikalar var. Bizler de bu doğrultuda, hayvancılığın en önemli girdisi olarak gördüğümüz yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Yaklaşık 10 bin çiftçimize protein değeri yüksek olan bin tona yakın yem bitkisi tohumu dağıttık. Ve netice almaya başladık. Çiftçimizde büyük memnuniyet oluştu. Hayvancılıkta kendimize bir hedef koyduk. 1 milyon büyükbaş hayvan varlığı hedefi. 900 bine yaklaştık. Kısa sürede bu kadar artış hiç kolay bir iş değildir. İşte bu desteklerle bu rakamlara çıktık. Ayrıca soğuk süt zinciri projemizi hayata geçirdik. Özel sektör mantığıyla bir şirket kurduk ve bu şirket marifetiyle çiftçilerimizin sütünü toplamaya başladık. Çiftçimiz daha çok para kazanmaya başladı. Kısa sürede tüm ilçelerimizde bunu uygulamaya başlayacağız. Çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ