Vali Baruş, deprem konutlarını ve bağlantı yollarını inceledi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolları çalışmalarını inceledi.

Ekonomi 3.06.2021 12:22:13 0
Vali Baruş, deprem konutlarını ve bağlantı yollarını inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.06.2021 12:22

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolları çalışmalarını inceledi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden büyük oranda etkilenen Malatya’nın Battalgazi ilçesinde afetzedeler için yapılan deprem konutları inşaatları devam ediyor. Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yollarını inceledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından binalarında deprem sonrasında hasar bulunan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla yapılan deprem konutlarında inşa çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelincik Tepe mevkiinde yapılan konutlar, yakında hak sahiplerine teslim edilecek.

Teslim edilecek olan 3 bin konutun olduğu Gelincik Tepe TOKİ Konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayan bağlantı yollarını inceleyen Vali Aydın Baruş, burada yetkililerinden bilgil aldı. Daha sonra Eski Malatya’da hak sahibi vatandaşlar için ihale edilen ve yapımı devam eden TOKİ konutlarını inceleyen Vali Baruş, yetkililere inşaatın en kısa sürede bitirilerek vatandaşlara teslim edilmesi hususunda gerekenin ivedilikle yapılması talimatını verdi.

TOKİ yetkilileri ise konutların bitme aşamasında olduğunu, bağlantı yollarının da kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ