Uğur Okulları'ndan LGS ve YKS değerlendirmesi

- Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt: - 'YKS'de öğrencilerimizin 12'nci sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulması, sınav süresinin 30 dakika artırılması ve 180 puan barajının 10 p

Ekonomi 6.05.2020 12:34:35 0
Uğur Okulları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.05.2020 12:34

İSTANBUL (AA) - Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, YKS'de öğrencilerin 12'nci sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulmasının, sınav süresinin 30 dakika artırılması ve 180 puan barajının 10 puan düşürülerek 170'e indirilmesinin öğrenciler için çok büyük bir avantaj olduğunu belirterek, LGS'de ise öğrencilerin sınavlara kendi okullarında girecek olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Uğur Okulları'ndan yapılan açıklamada, yeni açıklanan sınav tarihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kurt, bu yıl gerçekleşecek LGS ve YKS'nin diğer yıllara göre daha farklı olacağına işaret ederek, 8'inci ve 12'nci sınıfın ikinci dönem konularının sınav kapsamında yer almamasının öğrenciler için avantaj olduğunu aktardı.

Öğrencilerin kalan süreyi iyi değerlendirerek başarı oranını artırabileceğini, daha az konuyla sınava hazırlanmanın avantaj olduğunu vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

"Ancak bu bir sıralama sınavı olduğu için sıralamanın doğru yapılması amacıyla daha zor bir sınav da olabilir. YKS tarihi 27-28 Haziran olarak değişti. YKS'de öğrencilerimizin 12'nci sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulması, sınav süresinin 30 dakika artırılması ve 180 puan barajının 10 puan düşürülerek 170'e indirilmesi öğrenciler için çok büyük bir avantajdır. Bu sayede 112 bin-195 bin arasında öğrencinin lisans programlarına yerleşecekleri tahmin ediliyor. Öğrencilerimiz, hiç zaman kaybetmeden kalan süreyi genel tekrar yaparak daha verimli ve başarılı şekilde sürdürmeliler."


- "Gerekli tekrarları yapmalarını, deneme sınavı çözmelerini tavsiye ediyorum"


Adil Kurt, LGS'de ise öğrencilerin sınavlara kendi okullarında girecek olmalarının büyük bir avantaj olduğunu belirterek, sınavın 20 Haziran'da yapılacağını hatırlattı.

Öğrencilere, okullarına geçen yıla göre daha erken gitmelerini öneren Kurt, sınav günü en geç saat 09.00'da sınav salonunda olunması tavsiyesinde bulundu.

Kurt, "Devletimiz sosyal mesafe kuralları ile de ilgili tüm önlemleri alarak sınavları yapacaktır. Kalan bu sürede gerekli tekrarları yapmalarını, deneme sınavı çözmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere konuları bitirdilerse her hafta en az 2 deneme sınavı çözmelerini öneren Kurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Deneme sınavından sonra çözemediği, yanlış yaptığı soruları tespit edip bu soruların çözümünü öğrenmeliler. Deneme sınavında hangi konudan soru çözemiyor ise o konuları tekrar etmeliler. Bu kısa süreyi verimli kullanabilirlerse bu sene yapılacak sınavdan daha başarılı şekilde çıkabilirler.

Sınavların bilginin yanında yorumlama, analiz, neden-sonuç ilişkisi kurma gibi yetenekleri ölçeceğini de öngörerek öğrencilerimize bu anlamda da pratik yapmalarını ve bol bol kitap okumalarını da tavsiye ediyorum. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ