Türkiye'de 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu

Ekonomi 25.03.2017 15:36:35 0
Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.03.2017 15:36
Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 3 ay içerisinde 355 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, 2017 yılı sonuna kadar 2 milyon artı istihdam hedeflediklerini söyledi.
Bingöl’e gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan beraberinde, SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ve Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar ile birlikte organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunarak, meslek odaları başkanlarıyla bir araya geldi.
Bakanlık olarak bu yıl 2 milyon artı istihdam hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan, “Bunu gerçekleştirmek üzere gerek bakanlığımızın merkez teşkilatı gerekse taşra teşkilatımız sürekli sanayicilerimizle, işverenlerimizle, esnaf odalarımızla ve işçilerimizle beraber oluyor. Bu çerçevede 2 milyon istihdam hedefimizin 3 aya yakın bir zamanda yaklaşık 355 binini sağlamış durumdayız” dedi.
Hedeflerinin yüzde 18’ini gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Ceylan, “Özellikle Nisan ve Mayıs aylarını üretim ve istihdamın yoğun bir şekilde uygulanacağı aylar olarak dikkate alınırsa, 2 milyon hedefine kolaylıkla ulaşacağımız kanaatindeyiz. 2017 yılının ilk günlerinde Bingöl’e gelmiştik. Bugün yine buradayız ve geldiğimiz durumu analiz edebiliyoruz.Bingöl’de aktif iş gücü programları çerçevesinde İş-Kur İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen işbaşı eğitim programları ve diğer programlar çerçevesinde 2017 yılında bin 20 kişinin istihdama katıldığını görüyoruz. Sosyal güvenlik verilerimize baktığımız zaman da toplam itibariyle İş-Kur ve işverenlerimizin diğer istihdam arayışlarını kullanmak suretiyle bin 170 kişinin istihdama katıldığını söyleyebiliriz. Bu rakamlara kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan istihdamlar dahil değil” diye konuştu.
Cazibe Merkezleri kapsamında Bingöl’e 80 civarında yatırımcının başvuruda bulunduğunu ifade eden Ceylan, “Bu yatırımcılarımız üretime başlayabilecek durumdadır. Organize Sanayi Bölgesinde yaptığımız temaslarda hali hazırda 47 parselin olduğunu fakat bunlardan 21 tanesinin faaliyette olduğunu gördük. Bunlardan geriye kalan parsellerde en kısa sürede yatırım ve üretime, istihdama dönüşmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Gerekirse ilgili kurumları bu konuda harekete geçirmek için girişimde bulunacağız” diye konuştu.
SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ise, SGK’nın uyguladığı teşviklerde değinerek, “Şua itibariyle yürürlükte olan 11 teşvik uygulamamız var. SGK olarak en fazla 5 puan prim desteğini uygulamaktayız. Bu destekten yararlanmaların şartları çok basit, işverenlerimizin kuruma borcu olmaması veya olan borcu yapılandırması halinde teşvikten otomatik olarak yararlanabiliyorlar. Bu teşvikin yanında Bingöl ilinin ilave 6 puan teşvik uygulaması da var bunu da çokça uyguluyoruz. Son olarak 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle artı istihdam seferberliği kapsamında işsizlik kanuna bir madde ekleyerek, en çok bu sene uygulamasını beklediğimiz ilave bir teşvik daha getirdik. Burada da sadece işverenlerimiz Bin 404 lira olan asgari ücretin netini ödeyerek, ilave aldığı işçilerin tüm prim ve vergi yükünü devlet karşılıyor. Bunun çalışma hayatında artı istihdam yaratmak adına etkili olacağını düşüyoruz” şeklinde ifade etti.
Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral ise İş-Kur’un aktif ve pasif politikaları hakkında bilgiler aktarıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ