Türkiye Hayat Emeklilik'ten gençlere özel 'Gençliğin BES'i' emeklilik planı

- Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Atilla Benli: - 'Genç yaşlarda başlanacak tasarrufun emeklilik döneminde yansıması çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle gençlerimize harçlıklarından veya kazançlar?

Ekonomi 16.04.2021 13:27:33 0
Türkiye Hayat Emeklilik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.04.2021 13:27

İSTANBUL (AA) - Türkiye Hayat Emeklilik, 18-26 yaş arasındaki gençleri BES ile tanıştırmak için "Gençliğin BES'i" emeklilik planını hayata geçirdi.

Türkiye Hayat Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, 18-26 yaş arasındaki gençlere küçük tutarlarla tasarruf bilinci kazandırmak ve onları BES ile tanıştırmak için "Gençliğin BES'i" emeklilik planını hizmete sunuyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Atilla Benli, tasarruf bilincinin küçük yaşlarda aileden başladığını ve eğitim sistemiyle de pekiştirildiğini bildirdi.

Benli, "Bilinçli, hayatını doğru kurgulayan ve planlarını bu yönde yapan genç bir neslimiz var. BES'te yaklaşık 7 milyon katılımcı olmakla beraber bunun sadece yüzde 4,19’u 25 yaş altında. Tasarruf konusunda gençlerimizin daha çok dikkatini çekecek, farkındalık oluşturacak ve teşvikleri artıracak düzenlemelerle sektör olarak gençleri birikim yapmaya yönlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.


- "Rahat bir emeklilik dönemi için BES'te devamlılık büyük önem taşıyor"


Atilla Benli, gençlere hayalini kurdukları gelecekleri için şimdiden tasarruf etmeye başlamalarını tavsiye ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uzun vadeli tasarruf etme aracı olan BES, öğrencisinden memuruna, ev hanımından çiftçisine kadar herkesin kazandığı bir sistem. Bireylerin daha iyi bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından BES’te devamlılık büyük önem taşıyor. Gençlerimizin önünde uzun bir ömür var. Genç yaşlarda başlanacak tasarrufun emeklilik dönemine yansıması çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle gençlerimize, harçlıklarından veya kazançlarından gelecekleri için tasarruf etmelerini tavsiye ediyorum. Her ay kenara attığınız küçük birikimlerin geleceğinizin teminatı olabileceğini unutmayın."


- "Aylık 50 liradan başlayan ödemelerle biriktirmeye bugünden başlayın"


Benli, genç yaşlarda küçük rakamlarla tasarruf etmeye başlayarak ilerleyen dönemde daha büyük birikimlere ulaşılacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Gençlerimiz, hayallerinin peşinden koşarken birikim yapmaya şimdiden başlayabilir. Asgari katkı payı tutarı 50 TL olan Gençliğin BES'i planımızdan tercihlerine göre faizli ve faizsiz fon alternatifleri ile birikim yapabilir, fon dağılımını yılda 6 defa ile sınırlı olmak üzere değiştirebilirler. Sisteme erken yaşta dâhil olmanın getirdiği yüksek birikim avantajının yanı sıra yatırılan katkı payının yüzde 25'i oranında bireysel emeklilik hesabına ödenen devlet katkısından faydalanabilirler. Tasarrufların şeffaf bir biçimde takip edilmesine imkân sunan sistemde katılımcılarımızın gerekli durumlarda ödemeye ara verip, devam etme hakları da bulunuyor. Üstelik Gençliğin BES’i planımızda, yönetim, gider ve ara verme kesintisi ile peşin giriş aidatı da bulunmuyor."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ