Turkcell'in otizmli çocuklara özel uygulaması 'İçimdeki Hazine' yenilendi

- Uygulama, yenilenen özelliğiyle konuşma zorluğu yaşayan çocukların iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor - Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon: - 'İçimdeki Hazine' mobil uygulaması arac?

Ekonomi 2.04.2021 11:30:21 0
Turkcell
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2021 11:30

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in otizmli çocukların hayata eşit katılımını desteklemek için geliştirdiği "İçimdeki Hazine" uygulaması, yenilenen özelliğiyle konuşma zorluğu yaşayan çocukların iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, toplumdaki dezavantajlı bireylerin hayata eşit ve etkin katılımı için teknolojisini seferber eden şirket, otizmli çocukların özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi süreçlerine katkı sağlamak için hayata geçirdiği "İçimdeki Hazine" projesinin mobil uygulamasına yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor.

Uygulama içinde bulunan ve konuşma zorluğu yaşayan çocuklar için sunulan İletişim ve Konuşma modülü sayesinde çocuklar söylemek istediklerini uygulama üzerinden seçtikleri resimler aracılığıyla aktarabiliyor.

Uygulama içerisinde yapılan geliştirmelerle tüm görseller, cümle algoritmaları yenilendi ve konuşma zorluğu yaşayan çocukların daha kolay iletişim kurabilmesi için Turkcell'in kendi geliştirdiği yapay zeka sesi kullanılmaya başlandı. Ayrıca otizmli çocuklara resimler üzerinden kelimelerin nasıl telaffuz edildiğine dair sesli bilgiler verilmesinin yanında, uygulama aracılığıyla çocuklara anlamlı cümle kurma öğretiliyor ve iletişim zorluklarını teknoloji sayesinde aşmalarına imkan sağlanıyor.


- "Sosyal bariyerleri ortadan kaldırmak için yoğun mesai harcıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, Turkcell'in hayata geçirdiği tüm uygulamaların temelinde insan hayatına dokunmak ve fark sağlamak olduğunu bildirdi.

Herkesi hayata bağlama mottosuyla çıktıkları bu yolculukta tüm bireylerin sosyal yaşama eşit ve tam katılımı için teknoloji üretmeye ve toplumsal fayda sağlamaya azami çaba sarf ettiklerini kaydeden Ergenekon, şu açıklamalarda bulundu:

"Bir çocuğun gülümsemesinin, mutluluğunun ya da anne-babasına kurduğu anlamlı bir cümlenin gerçek hazine olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla da toplumsal farkındalığı artıracak, sosyal bariyerleri ortadan kaldıracak teknolojiler geliştirmek için arkadaşlarımızla birlikte yoğun mesai harcıyoruz. Toplumsal farkındalık yaratmak için çok önemli olan 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde yeni bir özelliği çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetine sunmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz."

Ergenekon, "İçimdeki Hazine" mobil uygulaması aracılığıyla çocukların sahip oldukları yetenekleri keşfetmelerine ve bu yeteneklerini en üst seviyede kullanmalarına hizmet edecek projeler üretmeye devam edeceklerini bildirdi.


- Aileler çocuklarının gelişimini takip edebiliyor


Açıklamada verilen bilgiye göre, Şubat 2019'da hayata geçirilen ve ücretsiz olarak sunulan "İçimdeki Hazine" uygulaması, pedagoglar ve eğitmenler gözetiminde geliştirildi.

Uygulama, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların zihinsel, davranışsal ve duygusal gelişimlerine destek olmasının yanı sıra, aileler ve özel eğitim öğretmenlerine de çocukların gelişimlerini takip edebilecekleri anlık raporlar ve bilgilendirici içerikler sunuyor.

Uygulamaya entegre edilen duygu tanıma yapay zeka teknolojisi sayesinde otizmli çocuklar, ekranda gördükleri duyguları cihazlarının ön kamerası aracılığıyla, kendilerini de görerek taklit ediyor, bu sayede yüz ifadelerinden duyguları anlayabilmelerine destek olunuyor.

İçimdeki Hazine'de uygulamalı davranış analizi tekniğiyle geliştirilen seçme, eşleştirme, sıralama, çizme ve sesli oyunlar aracılığıyla harfler, sayılar, renkler, hayvanlar ve eşyalar gibi temel bilgilerin öğretilmesi amaçlanıyor. Herkese ücretsiz sunulan uygulamadaki internet kullanımları da Turkcell abonelerinin data paketlerinden düşmüyor.

"İçimdeki Hazine" projesi kapsamında mobil uygulamanın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 18 farklı şehirde 21 adet "İçimdeki Hazine" özel sınıfı da kuran Turkcell, 20 bine yakın otizm spektrum bozukluğu veya öğrenme zorluğu yaşayan çocuğun eğitimine destek oluyor. Okullarda, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda mimari donanım, çeşitli eğitim materyalleri ve tabletler yer alıyor. Bu eğitim materyalleri, alıcı ve ifade edici dil gelişimi, öz bakım becerileri, büyük-küçük kas gelişimi, sosyal ve bilişsel becerilerini geliştirmek üzere özel tasarlanmış malzemelerden oluşuyor. Salgın döneminde uzaktan eğitime geçişle İçimdeki Hazine eğitim içerikleri EBA'ya eklendi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ