'Türk turizmi bu krizi de aşacaktır'

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, '(İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası) Soğukkanlı bir şekilde süreci takip etmeliyiz. Türk turizmi bugüne kadar önemli sıkıntıları aşmış bir sektör, bu krizi de aşacaktır.' dedi.

Ekonomi 23.09.2019 15:02:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2019 15:02

ANTALYA (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasına ilişkin, "Soğukkanlı bir şekilde süreci takip etmeliyiz. Türk turizmi bugüne kadar önemli sıkıntıları aşmış bir sektör, bu krizi de aşacaktır." dedi.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook'un finansal yapılarıyla ilgili sıkıntı nedeniyle iflasını duyurduğunu hatırlattı.

Durumu yakından takip ettiklerini aktaran Yağcı, Türkiye'de bugün itibarıyla 21 bin civarında İngiliz turistin olduğunu, bunun önemli bir kısmının da Akdeniz ve Ege'de bulunduğunu bildirdi.

Gelişmelere ilişkin dünden itibaren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iletişim halinde olduklarını anlatan Yağcı, "Bakanlık ve özel sektör olarak konunun takipçisiyiz. Sektörümüzün ve misafirlerin süreçten en az etkilenmesi konusunda önlemleri ve gelişmeleri görüşüyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Gelişmeleri de sektör paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Soğukkanlı şekilde süreci takip etmeliyiz. Türk turizmi bugüne kadar önemli sıkıntıları aşmış bir sektör, bu krizi de aşacaktır." diye konuştu.

Yağcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da harekete geçerek bir destek paketi çalışması içinde olduğunu vurguladı.

Yaşananlarda İngiliz turistlerin herhangi bir suçu olmadığını, paralarını ödeyip tatile geldiklerini aktaran Yağcı, "Tatil için ülkemize gelen misafirlerimize, Türk turizmciler olarak gereken misafirperverliği göstereceğiz. Onların mağdur edilmemesi için üzerimize düşeni yapacağız. Onları Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayıp ülkelerine göndermemiz lazım." dedi.

"Hiçbir otelci arkadaşımız müşterilerini mağdur etmez"

Antalya'daki bir otelin yönetim kurulu başkanı Ramazan Üçdan da turizmci olarak Türkiye turizmine önemli katkıları bulunan 178 yıllık bir tur operatörün iflas haberini almaktan üzüntü duyduklarını söyledi.

Şu anda gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Üçdan, kendi otellerinde de İngiliz turistlerin bulunduğunu kaydetti.

Üçdan, hiçbir turistin mağdur edilmeyeceğini belirterek, "Daha önce de bu tür olaylar yaşandı. Hiçbir otelci arkadaşımız müşterilerini mağdur etmez. Daha önce de tur operatörlerinin iflasına ilişkin sıkıntı yaşadık ama bunu müşterilerimize yansıtmadık. Müşterilerimizi gidene kadar en iyi şekilde ağırladık. Bu konuda da aynı yaklaşım içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ