Türk iş adamlarından Hindistan'a ticari temas

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Hava Yolları, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Maharaki Eyaleti Tarım Endüstri ve Ticaret Odası ortaklığında, 14-18 Ekim'de Hindistan’a yönelik iş gezisi düzenlendi

Ekonomi 25.10.2019 14:13:21 0
Türk iş adamlarından Hindistan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2019 14:13

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Maharaki Eyaleti Tarım Endüstri ve Ticaret Odası (MACCIA) ortaklığında, 14-18 Ekim 2019'da Hindistan'a yönelik iş gezisi programı düzenlendi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, programa, Hindistan Uluslararası Ticaret Odası ve Hint Endüstri Konfederasyonu da destekte bulundu.

Dört gün boyunca devam eden ziyaret kapsamında, iş forumu, B2B görüşmeleri, Mumbai Dünya Ticaret Merkezi gibi ülkenin önde gelen kurumlarına ziyaretler ve şehir gezisi gibi organizasyonlar düzenlenerek Türkiye ile Hindistan arasında önemli ticari bağlantılar kuruldu.

Mumbai Dünya Ticaret Merkezine gerçekleştirilen ziyarette MÜSİAD Hindistan Temsilcisi Naci Torba ve MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Akif Altan, Hindistan'a yeni ihraç ürünü olan elma hakkında bilgi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tevfik Dönmez şunları kaydetti:

"İlkini gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Hindistan İş Forumu programında, MÜSİAD’ın çalışmaları, projeleri ve faaliyetleri hakkında Hindistanlı iş insanlarına ve ticari kuruluşlara bilgilendirmede bulunduk. Faaliyetlerimize ilişkin gerçekleştirdiğimiz lobi çalışmalarıyla MÜSİAD’ın yerel ve ulusal basında yer almasına katkıda sağladık. Mumbai Başkonsolosumuz Ali Tolga Kaya ve Ticaret Ataşemiz Hüseyin Aydın‘ın katılımlarıyla Hindistan’ın önde gelen kuruluşlarından MACCIA ve ICIB ile Momerandum of Understanding (MoU) anlaşması imzaladık.

Gezide ayrıca, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası ile MACCIA ve ICIB’ın MoU anlaşması imzalamasına aracılık ettik. MÜSİAD olarak ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarının yurt dışında iş birliği çalışması gerçekleştirmesini oldukça önemsiyoruz. Özellikle yereldeki kurumlarımızın uluslararası ölçekte iş birliği gerçekleştirmesi, ülkemizin ticaretinin gelişmesi ve ihracatımızın artırılması açısından büyük bir adım olacaktır."



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ