Turizmde Kovid-19 salgını nedeniyle yeni gözde 'kişiye özel tatiller' oldu

Salgın nedeniyle otel gibi kalabalık ortamlara girmek istemeyenler, havuzlu villa ve yat gibi kişiye özel tatillere yönelirken, bu rezervasyonlarda doluluk şimdiden yüzde 60'lara ulaştı, yazın yüzde 100'ü bulması bekleniyor.

Ekonomi 14.04.2021 14:29:40 0
Turizmde Kovid-19 salgını nedeniyle yeni gözde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2021 14:29

ANKARA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tatil anlayışları ile planlarında da değişikliği beraberinde getirdi.

Villa ve yat kiralama sektöründe faaliyet gösteren Yusuf Temrel, AA muhabirine, Kovid-19 salgınıyla insanların tatil tercihlerinin değişim gösterdiğini söyledi.

Yeni trendin villa ve yat kiralama olduğunu belirten Temrel, otel gibi kalabalık mekanlara girmek istemeyenlerin bu seçeneklere yöneldiğini bildirdi. Temrel, villa tatilinde havuz, güneşlenme alanı, odalar, bahçe, teras gibi tüm alanların tamamen kişiye özel olduğunu, misafirlerin tek bir odaya sıkışıp kalmayacağını ve risklerden daha uzak özel bir tatil yapılabileceğini dile getirdi.

Daha sağlıklı bir tatil imkanı sunmak adına gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Temrel, şu bilgileri paylaştı:

"Geçen yaz sıfır vaka ile süper güvenlikli bir tatil dönemi geçirdik. Bu kapsamda villalarımızın temizliği, dezenfeksiyon işlemleri, havuz bakımı gibi konularda Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının tavsiyelerini göz önünde bulundurarak düzenlemeler yaptık. Biyosidal antimikrobiyal yüzey koruyucular ile villaları ve havuzları tüm virüs, bakteri ve yosunlara karşı kapladık. Villalara uzun süreli etkisi olan dezenfektanlar ekledik. Takım arkadaşlarımıza eğitimler verdik. Konaklama yapacak misafirlerin villa girişi sırasında kimlik bilgileri ile birlikte Hayat Eve Sığar (HES) kodunu beyan etmeleri gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Patara Yılı" ilanı sonrası Kaş-Kalkan'a yoğun ilgi

Yusuf Temrel, Kovid-19'dan uzak, güvenli tatil kategorisinde ilk sırayı alan villalara talep yoğunluğunun bu yıl beklenenden daha erken başladığını ifade etti.

Özellikle Kalkan bölgesine ilginin yüzde 50 arttığına işaret eden Temrel, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıla göre bu yıl villa rezervasyonlarında yüzde 60 doluluğa ulaştık. Yurt dışı rezervasyonları henüz tam başlamamasına rağmen villa tatili seçeneği, yerli turistlerin yoğun talebiyle karşılaştı. Lüks villalarda günlük tatilin ücreti 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor. Kiralamalar ise en az 5 geceden başlıyor, haftalık yaklaşık 8 bin lira ile 50 bin lira arasında çeşitlilik gösteriyor. Yat rezervasyonlarında da benzer şekilde şimdiden yüzde 60-70 oranında takvimler kapandı. Geçen yıla göre yüzde 30 artış kaydedildi. Yat kiralama fiyatları haftalık 30 bin lira ile 120 bin lira arasında değişiyor."

Temrel, Kaş'ın turistik bölgesi Kalkan'ın, villa turizminin dünya başkenti olarak anıldığına dikkati çekerek, bölgeye her yıl birçok ülkeden turist geldiğini anlattı.

İzole tatilin markası haline gelen Kalkan'ın İslamlar (Bodamya), Üzümlü, Bezirgan, Sarıbelen bölgelerine yoğun ilgi olduğunu belirten Temrel, "3 bin 614 olan Kalkan'ın nüfusunun yaz aylarında 20-25 bine kadar ulaştığı biliniyor. Özellikle bayram tatillerinde bölgede çok önceden rezervasyon yapılmazsa yer bulmak imkansız hale geliyor." ifadelerini kullandı.

Temrel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020'yi "Patara Yılı" olarak ilan etmesinin de etkisine dikkati çekti.

Hem bu kararın hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Programı'na katılıp, "2020 Patara Yılı" kapsamında Patara Antik Kenti'ni ziyaret etmesinin, bölgeye yönelik farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Villalar sağlık turizmine de katkı sağlıyor

Temrel, Doc's Health Tourism Agency olarak uluslararası sağlık turizmi ile Türkiye'ye birçok ülkeden hasta getirdikleri bilgisini vererek, hasta ve hasta yakınlarının tedavileri sonrası tekrar hekim kontrolüne kadar olan dinlenme süresinde, izole bir tatil seçeneği olan villayı tercih ettiğini bildirdi.

Her yıl yurt içi ve dışından çok sayıda ünlünün de mahremiyetin korunduğu villaları tercih ettiğini anlatan Temrel, villa tatilini bir kez deneyenin bir daha asla vazgeçemediğini dile getirdi.

Temrel, Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde villa konseptinin çok tutulduğunu ifade ederek, "Kışın dahi yüzde 60 dolan villaların, bu yaz için yüzde 100 doluluğa ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ