TSB'nin 'Sigorta Buluşmaları' 31 Mayıs'ta başlıyor

- Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli: - 'Sigorta Haftası'nı 10. kez kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de sigorta sektörünün büyümesi ve hem ülke ekonomisi hem de sigortalılar lehine gelişmesi için çalışıyoruz. Sig

Ekonomi 25.05.2021 09:46:24 0
TSB
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2021 09:46

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "Sigorta Haftası'nı 10. kez kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de sigorta sektörünün büyümesi ve hem ülke ekonomisi hem de sigortalılar lehine gelişmesi için çalışıyoruz. Sigorta bilincini ve farkındalığını bulunduğu noktadan yukarılara taşımak asli görevimiz." ifadelerini kullandı.

TSB'den yapılan açıklamaya Birlik, sektörün önemli buluşmalarından olan "Sigorta Haftası"nı 10. kez düzenliyor.

31 Mayıs-4 Haziran haftası boyunca birbirinden önemli konularda "Sigorta Buluşmaları" adıyla yapılacak paneller, uzaktan erişimli olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlik çerçevesinde, sigorta sektörünün ekonomiye katkısı, Kovid-19 sürecinde ortaya konulan performans, gelecek trendleri, sağlık, trafik, alacak sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) gibi birçok önemli alandaki yenilikler, uzmanlar tarafından ele alınacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSB Başkanı Atilla Benli, Sigorta Haftası'nın sektör için olduğu kadar mevcut ve potansiyel sigortalılar için de önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sigorta Haftası'nı 10. kez kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de sigorta sektörünün büyümesi ve hem ülke ekonomisi hem de sigortalılar lehine gelişmesi için çalışıyoruz. Sigorta bilincini ve farkındalığını bulunduğu noktadan yukarılara taşımak asli görevimiz. Bu doğrultuda, sayısı 65'i bulan üye kuruluşlarımızla beraber hareket ediyor, kurumların ve bireylerin sosyal ve ekonomik hayatlarında sürdürülebilirliği sağlayacak yenilikçi sigorta yaklaşımlarının yaygınlaştırılması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu noktada başta Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) olmak üzere Türkiye'de sigortacılığı iyileştirmek için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara da Sigorta Haftası’nın verimli şekilde gerçekleştirilmesi yönünde verdikleri destek için şimdiden teşekkür ediyorum. "

Benli, vatandaşların sigorta konusunda daha fazla bilgilenmeleri, belirsizlikler ve riskler karşısında yenilikçi sigorta araçlarından daha fazla yararlanmaları içini yapılacak ortak farkındalık çalışmalarının son derece önemli olduğunu aktardı.

Sigortanın, güven ve gelecek anlamına geldiğini bildiren Benli, geleceğin teminat altına alınmasının ancak sigorta ile mümkün olacağının altını çizdi.


- Etkinlik çevrim içi gerçekleşecek


Verilen bilgiye göre, Sigorta Buluşmaları 31 Mayıs’ta başlıyor.

Sigorta Haftası'nın ilk günü olan 31 Mayıs'taki açılış panelinde, gazeteci Hakan Çelik'in moderatörlüğünde bir araya gelecek TSB Başkanı Atilla Benli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, 2021'de sigortanın Türkiye ekonomisine katkısını, sektörden beklentileri ve sigortanın sunabileceği fırsatları ele alacak.

2 ve 4 Haziran tarihlerinde de konusunda uzman konukların katılımıyla devam edecek panellerde, sigortacılığı ilgilendiren hemen her konuya değinilecek.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, ekonomi uzmanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ve Kovid-19 pandemisi ile ilgili değerlendirmeleriyle ön plana çıkan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu panel serisinin konukları arasında yer alırken, Sigorta Haftası programı ve paneller, özel hazırlanan https://sigortahaftasi.com/ sitesinden takip edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ