Toplumu bilimle buluşturan desteklere yoğun ilgi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca toplumu bilimle buluşturmak ve teknoloji kültürünü geliştirmek amacıyla uygulamaya konulan destek programlarına ilgi giderek artıyor.

Ekonomi 13.12.2019 13:45:23 0
Toplumu bilimle buluşturan desteklere yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2019 13:45

ANKARA (AA) - AA muhabirinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu TÜBİTAK'tan edindiği bilgiye göre kurum tarafından bilimsel farkındalığın artırılması amacıyla Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ile Bilim Şenlikleri Destekleme programları çerçevesinde çıkılan proje çağrılarına yapılan başvurular sona erdi.

Programlara yapılan başvurularda önemli artış gerçekleşti.

En çok başvuru doğa eğitimi destekleri için yapıldı

Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yapılan proje başvuru sayısı geçen yıla göre yüzde 35 artarak 570 oldu.

Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı'na başvurular da geçen yıla göre yüzde 18 artışla 171'e çıkarken, Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'na gelen başvuru sayısı aynı dönemde yüzde 7 artarak 255'e yükseldi.

Böylece, toplumun her kesiminde bilim ve teknoloji kültürünü geliştirmek amacıyla sağlanan bu 3 destek programına yapılan başvuru sayısı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 996'ya ulaştı.

Başvurular uzman akademisyenlerce değerlendirilecek

Destek programları kapsamında yapılan çağrılara, "tıbbi" ve "tarımsal" alanlar ile "mühendislik ve teknoloji", "doğa bilimleri", "sosyal ve beşeri bilimler" alanlarındaki proje sahipleri başvurdu.

Proje önerilerinde, artırılmış gerçeklik, e-öğrenme, hesaplamalı bilim uygulamaları, sanat ya da oyun içeren etkinlikler, mobil ve deneysel uygulamalar, spor etkinlikleri, ölçme ve değerlendirme etkinlikleri, gözlem, oyun tabanlı uygulamalar, saha çalışmaları veya iş birlikli grup çalışmaları gibi yöntemlerden bir ya da birkaçını içermesi şartı arandı.

Yapılan proje başvuruları, alanında uzman akademisyenler tarafından değerlendirilerek şubat ayında açıklanacak ve uygun görülenlere 120 bin liraya kadar destek verilecek.

Farklı yaş ve eğitim gruplarına yönelik destekler

Hedef kitlesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri, öğretmenler ile bilim merkezleri çalışanları olan Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, katılımcıların bilimsel olguları fark etmesini sağlayarak, merak duygusuyla araştırmayı, sorgulama ve öğrenme isteklerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ile de lisansüstü öğrenciler, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları, bir kurum ve kuruluşta çalışan kadrolu öğretmenler ile kamu ve belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezleri çalışanlarının kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri etkileşimli olarak kazanmaları ve kullanmaları hedefleniyor.

Farklı yaş ve eğitim düzeyindeki öğrenciler, öğretmenler, bilim merkezi çalışanlarıyla diğer katılımcıları hedefleyen Bilim Şenlikleri Destekleme Programı da katılımcılarda farkındalık oluşturan, bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkinliklerin hayata geçirilmesini öngörüyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ