TMO Vanlı çiftçinin yüzünü güldürdü

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Torak Mahsulleri Ofisi, 2016 yılı hasadını çiftçilerden almaya başladı.

Ekonomi 23.08.2016 20:37:15 0
TMO Vanlı çiftçinin yüzünü güldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.08.2016 20:37

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Torak Mahsulleri Ofisi, 2016 yılı hasadını çiftçilerden almaya başladı.


Yaklaşık 4 bin ton kapasiteye sahip olan tesisin ağustos ayı başından itibaren hizmet vermeye başladığını belirten tesis yetkilileri, burada çiftçilerin getirdiği buğdayların önce tartıldığı, ardından titiz bir analizden geçerek kategorize edildiği ve ona göre silolara doldurulduğunu ifade ettiler.


Çiftçi Sadık Toprak ise, büyük bir özveri ile tarlalarında topladıkları mahsulleri buraya getirdiklerini belirterek, “2016 yılı buğday hasadımızı yaptık, çok şükür bu sene buğdaylarımız iyi. Fakat Tarım Bakanlığının uygulamış olduğu organik tarım yapmaktayız. Kesinlikle gübre ve tarımsal ilaçlar kullanmıyoruz. Bu durumda hasat yaptığımız buğday biraz hasarlı çıktığı için ofis tarafından buğdayımız yemlik ya da düşük vasıflı olarak alınıyor. Bizin sıkıntı yaşadığımız tek nokta bu. Bakanlığımızdan ricamız buna bir standart getirmesidir. Onun için ya organik tarımdan vazgeçeceğiz ya da tarımsal ilaçları kullanarak bir üretim yapacağız ki bu tavsiye edilmiyor” dedi.


Toprak Mahsulleri Ofisi tesislerinin Van’da açılmasının kendileri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Toprak, “Ofisimiz açıldı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizi fabrikacılardan kurtardı. Fabrikalara gidiyoruz, bizim mahsulümüzün tonunu bizde 600- 650 TL’den, yani kepek fiyatına buğdayımızı almaya çalışmaktaydılar. Devletimizden Allah razı olsun, ofisimiz açıldı ve bir nebze de olsa mağduriyetimiz giderildi. Ancak buğdayımızın tonu 765 liradan alınmaktadır” diye konuştu.


“Buğdayın kilosu 70-75 kuruşa alınıyor”
Gürpınar ilçesinden buğday getirdiğini ifade eden Sami Erdemiz adlı çiftçi ise, bu yıl bereketli mahsul aldıklarını ifade ederek, “Bu sene mahsullerimiz çok iyi, memnunuz. Fabrikalardan daha iyidir. Buğdayın kilosunu 70-75 kuruşa veriyoruz. Bu sene 21 ton getirdim, daha tarlalarımızı biçmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İskele Caddesi üzerinde bulunan 4 bin tonluk tesislere şu ana kadar sadece 450-500 ton civarında mahsul geldiği ve ofisin 26 Ağustos’a kadar buğday alımına devam edeceği belirtildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ