TİM Başkanı Gülle: Türkiye terör illetinden kurtulduğunda hedeflerini rahatlıkla yakalayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle, 'Askerimizin, Mehmetçiğimizin mücadelesi neticesinde bu illetten kurtulduğumuzda Türkiye, çok şeyden kurtulacak ve koyduğu hedeflerin hepsini rahatlıkla yakalayacak.' dedi.

Ekonomi 22.10.2019 12:32:35 0
TİM Başkanı Gülle: Türkiye terör illetinden kurtulduğunda hedeflerini rahatlıkla yakalayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2019 12:32

BURSA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Askerimizin, Mehmetçiğimizin mücadelesi neticesinde bu illetten (terör) kurtulduğumuzda Türkiye, çok şeyden kurtulacak ve koyduğu hedeflerin hepsini rahatlıkla yakalayacak." dedi.

Gülle, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla gerçekleştirilen "TechXtile Start-Up Challenge" ve "Bursa Textile Show"un açılış töreninde, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin 40 yıllık bir illetten kurtulacağını söyledi.

Terör olmasa Ar-Ge ve inovasyon odaklı dönüşümün yıllar önce gerçekleştirilebileceğini belirten Gülle, "Bugün ihracat, üretim, sanayi, zenginlik, kişi başı milli gelir, hepsi birbirinden çok daha farklı olacaktı. Askerimizin, Mehmetçiğimizin mücadelesi neticesinde bu illetten kurtulduğumuzda Türkiye, çok şeyden kurtulacak ve koyduğu hedeflerin hepsini rahatlıkla yakalayacak." ifadelerini kullandı.

"Bugünü değil, geleceği tasarlamalıyız"

Gülle, Türkiye'nin 182 milyar dolar seviyesinde olan yıl sonu ihracat hedefine doğru ilerlediğini dile getirdi.

Türkiye'nin, ihracat birim değerini yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Gülle, şöyle devam etti:

"Yaptığımız işe akıl, fikir, ilim, bilim koymamız gerekiyor. İşimize daha fazla bilim koymalıyız. Üniversitelerimizle birçok proje gerçekleştirmemiz gerekiyor. Biz ancak böylelikle ilerleyebiliriz. Sektör bazında hazır giyim olarak, 14 dolarlık bir katma değerimizi var. Tekstilin 4,5 dolarlık bir kilogram birim olarak katma değeri var. Burada çıkacak sonuçların endüstride uygulanmasıyla, sosyal hayata geçmesiyle, üretilmesiyle çok daha fazlasını yakalayabilecek imkanlarımız mevcut. İnanıyorum ki pek çok çıktı, endüstriye girdi. Önümüzde çok başarılı hikayeler var. Aynı yere ısrarla vurmak, devam ettirmek gerekiyor. Önümüzü görerek uzun vadeli işler yapmalıyız. Bugünü değil, geleceği tasarlamalıyız. İhracat birim fiyatımızı 2 doların üstüne taşımalıyız."

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da jeopolitik gelişmeler ve piyasalarda yaşanan zorlukların Türkiye ekonomisinin çok dayanıklı bir yapıda olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Teknolojinin baş döndürücü bir hızda geliştiği ve yıkıcı inovasyonun etkilerini her alanda hissettirdiği yeni ekosistemde dinamik ve yeniliklere açık bir bakış açısı oluşturmanın önemine değinen Burkay, "Bu noktada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Milli Teknoloji Hamlesi ışığında özgün, yenilikçi ve rekabetçi bir üretim anlayışını sürdürülebilir kılmalıyız. Sağlıklı ve sürdürülebilir büyümenin de anahtarı olan bu yeni bakış açısı, bizlere zorlu bir değişim süreciyle birlikte yeni fırsatların kapılarını açmaktadır." ifadelerini kullandı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ise yenilik ve dönüşümler ile yıkıcı inovasyonun hayatın bir parçası olduğu günlerde tekstil sektörünün tecrübesiyle değişen rekabet şartlarını birleştirdiklerini aktardı.

TechXtile Start-Up Challenge'ın sektörün ulusal ve uluslararası rekabetini güçlendirecek inovatif projelerin girişimcilik ekosistemine kazandırılmasında önemli bir adım olduğunu söyleyen Engin, "Girişimcilerin inovatif projelerinin sanayicilerle buluşacağı bu çalışmamızdan elde edilecek sonuçların diğer sektörlere de örnek olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Program, Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi Ödül Töreni ile tamamlandı. Törende, inovasyonu üretimlerinin her aşamasında etkin kullanmayı başaran 16 firmanın temsilcilerine ödülleri verildi.

TechXtile Start-Up Challenge ile eş zamanlı düzenlenen ve seçkin katılımcıların 2020-2021 sonbahar-kış kumaş koleksiyonlarını sunacağı Bursa Textile Show yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ