TAV'dan 9 ayda 150 milyon avro kar

- TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: - '2019'un 9 ayında toplam net karımız 150 milyon avro oldu. Kurda yaşanan oynaklığın azalması nedeniyle devam eden faaliyetlerimizin kar büyümesi FAVÖK büyümesinin üstünde gerçekle?

Ekonomi 24.10.2019 18:56:58 0
TAV
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2019 18:56

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "2019'un 9 ayında toplam net karımız 150 milyon avro oldu. Kurda yaşanan oynaklığın azalması nedeniyle devam eden faaliyetlerimizin kar büyümesi FAVÖK büyümesinin üstünde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

TAV Havalimanları açıklamasına göre, TAV Havalimanları , Atatürk Havalimanı dışarıda tutulduğunda 2019'un 9 ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 71,6 milyon yolcuya hizmet verdi.TAV Havalimanları, yılın ilk dokuz ayında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 592 milyon avro ciro açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanmasının ardından TAV'ın devam eden faaliyetlerinden elde ettiği net kar yüzde 28 artışla 93,8 milyon avro oldu. FAVÖK'ünün yüzde 31'ini hizmet şirketlerinden elde eden şirketin küresel ayak izi 28 ülkede 90 havalimanına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda, yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak ve ülke turizmine değer katmak üzere çalışıyoruz. Havacılık ve turizm sektörü açısından yılın en kuvvetli dönemi olan üçüncü çeyreği, TAV olarak hem operasyonel hem finansal anlamda iyi sonuçlarla geride bıraktık." ifadelerini kullandı.

Şener, Türkiye'nin turizm potansiyelini oldukça cazip fiyatlarla sunmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, ziyaretçi sayısı rekorlarını her ay yeniden kırıyor. Sekiz ayda Türkiye'nin sunduğu değerin gördüğü yüksek talep nedeniyle yabancı ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 15 arttı. Genel itibarıyla portföyümüzdeki havalimanlarının neredeyse tamamı dış hat yolcusu açısından oldukça kuvvetli bir yıl geçirdi ve faaliyetlerdeki bu artış finansal sonuçlarımıza da yansıdı.

Hizmet şirketlerimizin büyüme inisiyatifi hız kesmeden devam ediyor. Hizmet portföyümüze en son katılan operasyonlar olan Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletindeki JFK Havalimanı'nda açtığımız özel yolcu salonlarıyla birlikte TAV Havalimanları'nın küresel ayak izi 28 ülkede 90 havalimanına ulaştı. Hizmetler, geldiğimiz nokta itibarıyla bugün toplam FAVÖK'ümüzün yüzde 31’ini oluşturuyor."

İstanbul harici portföylerinin toplam cirosunun 2019'un dokuz ayında yüzde 9 artarak 592 milyon avroya ulaştığı bilgisini veren Şener, "İstanbul harici FAVÖK yüzde 2 artarak 282 milyon avro oldu. İstanbul harici, devam eden faaliyetlerimizden elde ettiğimiz net kar yüzde 8 artarak 98 milyon avroya ulaştı. 2019'un dokuz ayında toplam net karımız 150 milyon avro oldu. Kurda yaşanan oynaklığın azalması nedeniyle devam eden faaliyetlerimizin kar büyümesi FAVÖK büyümesinin üstünde gerçekleşti." değerlendirmesini yaptı.

Şener, sonuçların TAV 2.0 ismini verdikleri İstanbul sonrası portföyün değer yaratmaya ve büyüme devam ettiğini gösterdiğini belirterek, "Karlı inorganik büyüme fırsatları ile bu portföyü büyütmek için çalışmaya devam ediyoruz. Atatürk Havalimanı’nın işletim süresinden önce kapanmasından dolayı doğan tazminat hakkımızın tutarının netleşmesi konusunda DHMİ ile yapmakta olduğumuz görüşmeleri sene sonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz." yorumunda bulundu.

TAV 2.0'ı inşa etmeye devam ettiklerini kaydeden Şener, "Bu yolculukta en büyük pay sahibi olan çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve tüm iş ortaklarımıza geleceğin TAV Havalimanları’nı yaratmaktaki ölçülemez katkıları için sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ