Tatil cenneti Bodrum yerli turistle 'bayram' ediyor

Dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleum, Bodrum Kalesi, Sualtı ve Osmanlı Tersanesi, yöresel yemekleri, eşsiz güzellikteki koylarıyla ziyaretçilerini büyüleyen tatil cenneti Bodrum, Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 1 milyon turisti a?

Ekonomi 7.06.2019 14:10:37 0
Tatil cenneti Bodrum yerli turistle
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.06.2019 14:10

MUĞLA (AA) - Dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleum, Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro ve Osmanlı Tersanesi, yöresel yemekleri ve eşsiz güzellikteki koylarıyla ziyaretçilerini büyüleyen Bodrum, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist akınına uğradı.

Ege ve Akdeniz kültürünün harmanlandığı, masmavi denizi, tarihi, kültürel değerleri, eğlence hayatı, bakir koylarıyla ün salan Bodrum'daki tesislerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Turistler, Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Göltürkbükü, Yalıkavak, Turgutreis, Akyarlar, Gümüşlük plajlarında güneşlenip masmavi sularda denize girme, su jetiyle deniz turu, tarihi yerleri gezme, yürüyüş parkurlarında trekking yapma imkanı buluyor.

Mavi pencereli, beyaz badanalı butik otelleriyle dikkati çeken ilçeye gelenler için geceleri de konser ve dans gösterileri düzenleniyor.

Sahipleri arasında yerli ve yabancı iş adamlarının bulunduğu çok sayıda lüks yat da tatil öncesi Bodrum'un koylarını mesken tuttu.

Değeri milyon dolarları bulan lüks yatlar, Bodrum Kalesi, Kara Ada açıkları başta olmak üzere Yalıkavak, Göltürkbükü, Gündoğan ve Torba açıklarıyla bölgeye yakın el değmemiş koylara demirledi. Sayıları yüzleri bulan yatlar, Bodrum turizmine canlılık getirdi.

"Doluluk yüzde 100'e ulaştı"

TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili dolayısıyla ilçeye gelen misafirlerin unutulmaz bir tatil yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 100 bin yatak kapasitesine sahip ilçenin yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak noktası olduğunu dile getiren Aslan, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle konaklama tesislerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını ifade etti.

Aslan, bayramdan sonra yerli turistin azalacağını ancak bölgede tatilini geçiren yabancı misafirlerle sezonun ekim sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

"Nüfus 170 bin, ziyaretçi 1 milyon"

Aslan, şunları kaydetti:

"Bodrum bayramı dolu dolu geçiriyor. Bayramda Bodrum'a 1 milyon ziyaretçi geldi. Tüm taraflar misafirlerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi için özveriyle çalışıyor. Bodrum 170 bin nüfusu olan ama 1 milyon insanı misafir edebilen bir turizm merkezi. Bunu yapabilmek kolay değil. Bayramda yaklaşık 7-8 milyon insan tatile çıktı, bunun yüzde 15'i Bodrum'a geldi."

"Esnaf mutlu"

Gümbet sahilinde restoran işleten Hüseyin Gözütok da Bodrum'da yerli turist yoğunluğu yaşandığını ve bunun işlerine fazlasıyla yansıdığını söyledi.

Bayram tatiliyle birlikte Bodrum'un kalabalıklaştığını vurgulayan Gözütok, "İnşallah bayram sonunda da bu kalabalık devam eder. Tüm işletmelere hayırlı sezonlar diliyorum. Bundan çok memnunuz tabi. Bütün mekanlar doldu, taştı ve Bodrum yeniden canlandı." diye konuştu.

İlçe merkezinde esnaflık yapan Osman Şirin de turist yoğunluğu sayesinde yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Bodrum'un yerli turistin ilk tercihleri arasında bulunduğunu dile getiren Şirin, ziyaretçilerin ilçeden mutlu şekilde ayrılması için çaba gösterdiklerini, bayramdan sonra da yoğunluğun devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ