Tarım Akademisi eğitimleri yoğun ilgi gördü

- Yeditepe Üniversitesi, Büyükçekmece Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tarım Akademisi çevrim içi eğitimleri başladı

Ekonomi 1.12.2020 14:07:38 0
Tarım Akademisi eğitimleri yoğun ilgi gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2020 14:07

İSTANBUL(AA) - Yeditepe Üniversitesi, Büyükçekmece Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Tarım Akademisi eğitimleri, dün geniş katılımlı ilk dersle başladı.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi Tarım Ticareti İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın'ın verdiği ilk dersin ana teması "Kent Tarımı" oldu.

6 hafta boyunca sürecek eğitimlerin ilk gününde katılımcılara, "Kent Tarımı" kapsamında "kompost yapımı", "evde sebze yetiştiriciliği", "organik tarım", "tarımsal üretimde biyolojik mücadele", "tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği", "tarımda sulama sistemleri", "budama", "tarımsal ürünlerin teknolojik olarak değerlendirilmesi", "bilinçli üreticiden bilinçli tüketiciye gıda zinciri" ve "küresel ısınmanın tarımsal alanlara etkisi" konuları anlatıldı.

Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın, söz konusu konular dahilinde 6 Ocak'a kadar pazartesi ve çarşamba günleri, 19.00-20.30 saatlerinde çevrim içi ortamda öğrencilerle bir araya gelecek.

Çevrim içi arıcılık kursu ise bugün başlıyor. Bal arılarının, besin kaynaklarımızın ve doğanın sağlıklı yaşayabilmesi için hayati önem taşıdığı gerçeğinden hareketle düzenlenen eğitimler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Devrim Oskay tarafından verilecek.

Eğitimlerde, "bal arısı biyolojisi, genetiği ve davranışları", "bal arısı türleri ve ırkları", "koloni bakım ve yönetim teknikleri", "sentetik kimyasalları kullanmadan hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri" ve "bal arısı ürünleri" konularında öğrencilere bilgiler aktarılacak. Dr. Öğr. Üyesi Devrim Oskay, 12 Ocak'a kadar salı ve perşembe günleri, 19.00-21.00 saatleri arasında öğrencilerle bir araya gelecek.

Tarım Akademisi çevrim içi eğitimleri, ilçe halkının kent tarım modeline geçişine ve üreticilerin yanı sıra tüm ilçe halkının bu konuda eğitilmesine katkıda bulunmak adına önce eğitim, sonra saha çalışmaları ile yerel üretimin güçlendirilmesine destek sağlamayı amaçlıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ