STM'nin siber güvenlik yarışması 'Capture The Flag-CTF' sona erdi

- Online etkinlikte Türkiye'nin yaklaşık 40 ili ve farklı üniversitelerinin yanı sıra İrlanda, Avusturya, İspanya, Azerbaycan'dan da katılımcı ağırlandı - STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: - 'Gençleri ekosistemin güçlendirilmesi ad

Ekonomi 1.11.2020 11:18:03 0
STM
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2020 11:18

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından düzenlenen "Capture The Flag-CTF'nin (Bayrağı Yakala)" etkinliğinin 6'ncısı sona erdi.

STM'den yapılan açıklamaya göre etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Katılımcılar, 24 saat boyunca, CTF için oluşturulan siber ortamda, kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda, kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmaya çalıştılar.

Online olarak kurgulanan etkinlikte Türkiye'nin yaklaşık 40 ilinden ve farklı üniversitelerden, yurt dışından da İrlanda, Avusturya, İspanya, Azerbaycan'dan katılımcı ağırlandı.

Etkinlikte 583 yarışmacı ve 161 takım mücadele ederken, birinci takıma 30 bin, ikinci takıma 25 bin, üçüncü takıma 20 bin, dördüncü takıma 10 bin, beşinci takıma 5 bin lira ödül verildi.

- "Fikrin çıktıya dönüşmesine aracılık edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, siber güvenliğe yönelik bakış açılarının bütüncül olduğunu belirterek, şirket olarak yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak doğrultusunda hareket ettiklerini bildirdi.

Güleryüz, "gençleri ekosistemin güçlendirilmesi adına yatırım yapılması gereken en önemli kıymet olarak gördüklerini ve her fırsatta desteklediklerini" aktararak, "CTF, gençlerimizle bir arada olup heyecanlarına ortak olabildiğimiz ve destekleyebildiğimiz bu alanlardan biri. Türkiye'nin siber güvenlikte, yazılımdan insan kaynağına kendine yeter bir ülke olması için STM olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte tanıtılan ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca desteklenen Jet Hızlandırma Programı'na da değinen Güleryüz, şunları kaydetti:

"Programla, siber güvenlik alanına yönelik fikrini çıktıya dönüştürmek isteyen herkese 8 hafta boyunca mentorluk desteği verecek ve bir fikrin çıktıya dönüşmesine aracılık edeceğiz. Siber güvenlik alanında Türkiye'nin dünyada en başarılı ülkeler arasında yerini alması ve A'dan Z'ye bu kulvarda her noktada uzmanlaşabilmesi için, ekosistemin bilgi ve destek açığını kapatacak projeler geliştirmeye, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ