STAR Rafineri, WEF'in Global Lighthouse Network’üne giren dünyadaki ilk rafineri oldu

İSTANBUL (AA) - SOCAR Türkiye'nin iştiraki STAR Rafineri, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullanan tesisleri kabul ettiği Global Lighthouse Network'üne giren dünyadaki ilk rafineri oldu. Ş

Ekonomi 15.03.2021 13:31:02 0
STAR Rafineri, WEF
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.03.2021 13:31

İSTANBUL (AA) - SOCAR Türkiye'nin iştiraki STAR Rafineri, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullanan tesisleri kabul ettiği Global Lighthouse Network'üne giren dünyadaki ilk rafineri oldu.

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, geçen yıl başında bu platforma girmek üzere başvuruda bulunan STAR Rafineri'nin sahada yapılan incelemeler ve jürinin değerlendirmeleri sonucunda WEF'in Geleceğin Fabrikaları'nın yer aldığı Global Lighthouse Network'üne girmeye hak kazandığı belirtildi.

Bu yıl Türkiye'den seçilen tek şirket olan STAR Rafineri'nin aynı zamanda dünyada bu ödülü alan ilk rafineri olduğu aktarılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Dünyanın en dijital rafinelerinden biri olma vizyonu ile tasarlanan STAR Rafineri’yi Geleceğin Fabrikaları ligine taşıyan en önemli adım, kuruluş aşamasından itibaren ileri teknoloji donanımı için hayata geçirilen 70 milyon dolarlık yatırım oldu. Bakım süreçleri de dahil olmak üzere rafinerideki varlıkların performans yönetiminin dijital olarak takip edilmesi, tesisin dijital ikizinin oluşturulması, makine öğrenmesi gibi alanları içeren ve oldukça kritik öneme sahip bu yatırımlarla, STAR Rafineri’nin motorin ve jet yakıt üretiminde yıllık yüzde 10’luk verim artışı sağlandı. Rafineride yakıt olarak kullanılan doğal gaz tüketimi 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 6 azaltılırken karbon emisyonunda 178 bin tonluk düşüş, su tüketiminde ise yılda 406 bin tonluk bir tasarruf sağlandı. Bu sonuçlar STAR Rafineri'nin faiz, amortisman ve vergi öncesi karına 35 milyon dolarlık katkı sundu."

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Zaur Gahramanov, Global Lighthoue Network'te yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "2020'de bu lige Türkiye’den seçilen tek şirket Petkim olmuştu. Bir yıl sonra ise rafineri-petrokimya entegrasyonunu hayata geçirdiğimiz bir diğer iştirakimiz STAR Rafineri bu özel lige girdi. Grubumuz bünyesindeki iki şirketimizle, böylesine önemli bir ödülü peş peşe almak bizlere büyük gurur veriyor. STAR Rafineri’nin dünya genelinde bu ödülü alan ilk rafineri olması da dijitalleşme konusunda dünyaya örnek olacak düzeyde bir dijital işleyişe sahip olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ