Somon balığı üretiminde Norveç’e rakip oldu

Erzurum’un Oltu ilçesindeki Ayvalı Baraj Gölü’nde alabalık ve somon balığı üretiminde ikinci sezon üretimine başladılar. Ayvalı Baraj gölünde bu sene kafes balıkçılığı üretimi yapan işletme kafes sayısını artırılarak Norve?

Ekonomi 30.11.2021 09:18:42 0
Somon balığı üretiminde Norveç’e rakip oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.11.2021 09:18

Erzurum’un Oltu ilçesindeki Ayvalı Baraj Gölü’nde alabalık ve somon balığı üretiminde ikinci sezon üretimine başladılar. Ayvalı Baraj gölünde bu sene kafes balıkçılığı üretimi yapan işletme kafes sayısını artırılarak Norveç’e rakip oldular.

Ayvalı Baraj gölünde bu sene kafes balıkçılığı üretimlerinde hedef yaklaşık 2 bin beş yüz ton.

Kafes balıkçığı yapan Ahmet Okuyan, “Alabalık üreticisi yapmış olduğumuz balıkçılık artık Avrupa ülkelerinin önüne geçmiş durumdayız. Şuan Norveç’in rakibiyiz. Üretiyoruz. Özellikle Karadeniz somonu üretiyoruz. Üretmiş olduğumuz bu balık doğu bölgesinin kalkınma açısından çok önemli oldu. Hem de buralar kırsal bölge soğuk bölge Erzurum’un ekonomik yüzü oldu. Şuan üretmiş olduğumuz balıkları Avrupa ve diğer dış ülkelere ihracatını yapıyoruz. Ayrıca yurt içinde balık veriyoruz. Değerli bir besin olduğu için satışımızda bir sorun yok üretim sürekli satışın gerisinde diyebiliriz. 2020 yılında Ayvalı Barajında balık üretmeye başlamıştık, Temmuz ayına hasat yapmıştık Ayvalı barajı yazın çok ısındığından dolayı yemlemeye ara verip soğuk barajlara balığımızı aktarmıştık Ayvalı barajı kışlık barajı olduğu için yazık gidip kışın buraya gelerek üretim yapıyoruz. Böyle meşakkati var ama sonunda güzel neticeler ve emeğimizin karşılığını aldığımız için meşakkatler hoş geliyor. İkinci sezonumuz bize ve meslektaşlarıma güzel ve bereketli olur diye düşünüyorum” dedi.

Ayvalı Barajı Olta Balıkçılığı yapan vatandaşlarında yüzünü güldürüyor kafeslerden kaçan somonları yöre halkı olta ile tutuyorlar.

Oltulu Evren Atuğ, “Hafta sonu tatilimi ayvalı barajında kafeslerden kaçan somonları yakalayarak değerlendiriyorum. Çok eğlenceli çok güzel herkese tavsiye ederim. Buyurun gelin” dedi.

Oltulu İbrahim Polat ise “Bugün çok şanslıyım Ayvalı barajında çok güzel bir somon yakaladım gün boyu yakalamaya da devam edeceğim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ