Sokakta sigara içme yasağı sigaradan kurtulmak için fırsat

- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Akupunktur Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran: - 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilde başlayan sokakta sigara içme yasağı bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için fırsat. Saç t

Ekonomi 14.11.2020 11:39:35 0
Sokakta sigara içme yasağı sigaradan kurtulmak için fırsat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.11.2020 11:39

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Akupunktur Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 81 ilde başlayan sokakta sigara içme yasağı bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için fırsat. Saç teli akapunktur iğneleriyle yapılan tedaviyle ağrısız ilaçsız sigara bağımlılığından 15 günde kurtulabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Koran, koronavirüse karşı 81 ilde uygulanmaya başlayan caddeler, meydanlar, park, bahçeler gibi açık havada sigara içme yasağının sağlıklı bir hayata başlamak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Koran, pek çok ölümcül ve kronik hastalığa yol açan sigaranın ilaçsız, yoksunluk sendromu çekmeden kısa süre içinde akupunktur tedavisiyle bırakılabileceğini kaydetti.

Koran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sigara bırakmada akupunktur seansları hem kulaktan hem de vücuttan yapılıyor. Saç teli kalınlığında iğneler kullanıldığı için ağrısız bir tedavidir. Ayrıca vücuda kimyasal madde ya da ilaç verilmediği için de yan etkisi olmayan bir tedavidir. Sigara bırakmada akupunktur tedavisi 2 haftalık bir süreç. Özellikle nikotin yoksunluğu yaşanan ilk 3 gün her gün seans düzenlemekte fayda vardır. Nikotin yoksunluğu ilk seansta azalmaya başlayarak 2 haftalık süre içinde toplam 6-7 seans sonunda yok olacaktır.

Sigara bırakmada akupunktur tedavisinin ilk seansına en az 12 saatlik sigara içilmeden gelinmelidir. Bunun nedeni beyinde nikotinin etkisinin en az olduğu ve nikotin krizinin yüksek olduğu dönemde akupunktur seansı yaparak nikotinin beyinde ele geçirdiği reseptörleri vücudun kendi reseptörleinin bağlanmasını sağlamaktır. Böylece vücut yavaş yavaş nikotinden temizlenmiş olur.

Sigara içen kişiler içmedikleri dönemde nikotin krizi dediğimiz yoksunluk durumuna giriyorlar. Normalde mutluluk hormonları dediğimiz seratonin ve endorfin yemek yediğimizde ya da güzel bir haber aldığımızda beynimizden salgılanır. Ancak sigara içen kişilerde bu iki hormonun etkisini sigaradaki nikotin üstlenmiştir. Sonuçta sigara içmediğimizde mutluluk hissini üstlenen nikotinden mahrum kalmış oluruz ve sinirlilik mutsuzluk durumu gelişir. Bu durumda bağımlılığın temelini oluşturuyor."

Akupunktur tedavisinin beyinde nikotinin kurmuş olduğu hakimiyeti ortadan kaldıracağını belirten Koran, "Akupunktur ile sigarayı bırakma tedavisinde yapılan işlemler, kendimizi mutlu ve keyifli hissetmemizi sağlayan endorfin ve seratonin hormon düzeyini arttırır. Sigara bırakma döneminde yaşanan iştah artması, sinir, uykusuzluk gibi şikayetlerin de azalmasını da sağlar." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ