SOGEP başvuruları alınmaya başlandı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlı tarafından finanse edilen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ön başvuruları almaya başladı.

Ekonomi 20.01.2021 10:36:56 0
SOGEP başvuruları alınmaya başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2021 10:36

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlı tarafından finanse edilen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ön başvuruları almaya başladı.

Kalkınma Ajansları, 2019 yılından sorumlu oldukları bölgelerde uyguladığı mali destek programlarına ilave olarak sosyal konulara yönelik daha yüksek bütçeli projelerin desteklendiği SOGEP programını da uygulamaya başladı.

Serhat Kalkınma Ajansı olarak TRA2 Bölgesi kapsamında bulunan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden 2021 Yılı SOGEP kapsamında proje önerileri beklediklerini ifade eden SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir,

SOGEP’in hedefinin uygulandığı illerde değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermeye, toplumda dezavantajlı kesimlerin sosyal ve ekonomik hayata daha aktif olarak katılabilmelerine, istihdamı arttırmaya, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğe destek vermek olduğunu belirtti.

Taşdemir SOGEP ile Bölgemizin sosyal kalkınma hedefine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kaynağı ve yönlendirmeleriyle Ajans’ın paydaşlarıyla proje tasarlayarak uygulayabildiğini belirterek Programın önemine vurgu yaptı.

SOGEP’e ilişkin detaylı bilgileri içeren duyuru ve dokümanları Ajans web sayfasında yayımladıklarını kaydeden Taşdemir, “Program kapsamında öncelikle ön proje fikirlerini 8 Şubat 2021 tarihine kadar almaya başlayacağız. Alınan proje fikri önerilerini Ajans bünyesinde oluşturulan komisyonca değerlendirdikten sonra öne çıkan proje fikirlerini geliştirmek üzere fikri sunan kuruluşla çalışmalara başlayacağız. Proje’nin detaylı başvuru formu, faaliyet planı ve bütçesi oluşturulduktan sonra da Bakanlığımız onayına sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Taşdemir, toplam bütçesi yaklaşık 166 Milyon TL olan Program kapsamında desteklenecek projelerin asgari proje bütçesinin Bir Milyon TL olduğunu ve üst sınırının olmadığını belirterek, “Kamu kurumları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde eş finansman katkısı asgari yüzde on, kar amacı güden kuruluşların başvuru sahibi olabileceği tek alan olan sosyal sorumluluk projelerinde ise eş finansman katkısının asgari yüzde elli olduğunun altını çizdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ