Sodexo, Türkiye'nin 2019 yeme içme alışkanlıklarını açıkladı

- Analize göre, işlem başına ortalama harcama tutarı en yüksek il 31,1 lira ile Muğla olurken, İstanbul'da en çok yemek Şişli'de yenildi - Çalışanlar en çok kebabı tercih ederken, en pahalı kebap Aydın'da satıldı

Ekonomi 31.12.2019 11:03:02 0
Sodexo, Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.12.2019 11:03

İSTANBUL (AA) - Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, yemek kartı kullanıcılarının 2019'daki yeme içme alışkanlıklarını analiz etti.

Sodexo'dan yapılan açıklamaya göre, Sodexo deneyimini yaşatmak misyonuyla hareket eden Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, bu yıl hayata geçirdiği özel programlar ve yeni hizmetler ile tüm paydaşlarının hayatını kolaylaştırmaya devam etti.

81 ilde 45 binden fazla restoran, kafe ve büfede seçme özgürlüğü sunan ve 1 milyon tüketiciye hizmet veren Sodexo, çalışanların 2019'daki yeme içme alışkanlıklarını açıkladı.

Sodexo kullanıcılarının yaptıkları harcamalara göre, işlem başına ortalama harcama tutarı İstanbul'da 25,6 lira, Ankara'da 27,7 lira, İzmir'de 28 lira, Antalya'da 25,1 lira, Gaziantep'te ise 22,6 lira oldu. İşlem başına ortalama harcama tutarı en yüksek il ise 31,1 lira ile Muğla olarak belirlendi.


- İstanbul'da en çok yemek Şişli'de yenildi


Sodexo kullanıcılarının harcama alışkanlıklarından yola çıkılarak hazırlanan istatistiklere göre, 2019 yılında en fazla yemek, çalışan nüfusun yoğun olduğu Şişli'de yenildi ve ortalama 22 lira harcandı.

İstanbul'da en pahalı yemek yenen yer 28,4 lira ile Kadıköy olurken, Sarıyer'de 26 lira, Ümraniye'de 24 lira, Beyoğlu'nda ise 24,7 lira harcandı. Ankara ve İzmir'in en pahalı yemek yenilen yerleri de sırasıyla Çankaya ve Konak olarak tespit edildi.

Türkiye'deki çalışanlar en çok kebap tercih ederken, en pahalı kebabın Aydın'da satıldığı belirlendi. Kebaptan sonra en çok ev yemekleri tercih ediliyor. Balığın en çok tüketildiği il ve ilçe İstanbul-Sarıyer olurken ikinci sırada Ankara-Çankaya, üçüncü sırada İstanbul-Tuzla yer alıyor. En pahalı balık ise Sarıyer'de yeniliyor.

Bu yıl çalışanlar kartlarını kullanmadan, mobil uygulama üzerinden 442 bin kez ödeme yaptı. 18 bin üye iş yerinde mobil ödeme kullanıldı.

2019'un eylül ayında Sodexo'lu kullanıcıların hizmetine sunulan Sodexo Plus platformunun verilerine göre, Sodexo kullanıcılarının bu yıl en çok sipariş verdiği yemek ise lahmacun olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ