Siemens Gamesa Kartal RES'e Anadolu rüzgarına uygun türbin tedarik edecek

İZMİR (AA) - Siemens Gamesa, 53 megavatlık Kartal Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Türkiye'de ilk defa kullanılacak Anadolu iklimine uygun yeni rüzgar türbininin kurulumunu yapacak.Şirketten yapılan açıklamada, Siemens Gamesa??

Ekonomi 14.01.2020 11:18:36 0
Siemens Gamesa Kartal RES
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2020 11:18

İZMİR (AA) - Siemens Gamesa, 53 megavatlık Kartal Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Türkiye'de ilk defa kullanılacak Anadolu iklimine uygun yeni rüzgar türbininin kurulumunu yapacak.

Şirketten yapılan açıklamada, Siemens Gamesa’nın söz konusu projeye esnek güç değeri aralığına sahip olan SG 4.5-145 karasal (onshore) rüzgar türbinlerinin tedariğini sağlayacağı belirtildi.

Söz konusu türbinlerin en büyük özelliğinin Anadolu iklimi gibi orta seviye rüzgar koşullarında en yüksek verimi sağlaması olduğu kaydedilen açıklamada, türbinin spesifik saha koşullarına göre özelleştirilmiş çözümlerle maksimum verimlilik elde etmek üzere geliştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, türbinin bu proje çerçevesinde esnek bir şekilde yapılandırılarak 4,2 ile 5 megavat arası enerji üretebildiği ve Türkiye’de ilk kez sipariş edilen türbinlerin kurulumunun 2020 yılında yapılmasının planlandığı aktarıldı.

Siemens Gamesa'nın Artıbir Enerji Grup’tan da 3,75 megavat operasyon modlu SG 3.4-132 Class IA türbinler için toplam 30 megavatlık sipariş aldığı bildirilen açıklamada, söz konusu model için Türkiye’deki ilk siparişlerin kurulumunun da 2020’de yapılacağı ifade edildi.

Yeni projelerin İzmir, Çanakkale ve Eskişehir’de orta ve yüksek rüzgar koşullarındaki sahalarda hayata geçirileceği ve geçen yılın 4'üncü çeyreğinde imzaları atılan bu siparişlerin tamamı için uzun vadeli servis anlaşmalarının da imzalandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Gamesa Türkiye Üst Yöneticisi Ebru Çiçekliyurt, Türkiye'deki konumlarını daha da güçlendirecek yeni projeler alabilmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Dünya genelinde toplam 2 gigavattan yüksek kapasiteli projelerde kullanılan ve güçlü performansıyla müşterilerin tercihi olan karasal SG 4.5-145 türbininin Türkiye’de ilk kez kullanılacağını vurgulayan Çiçekliyurt, "Türkiye’nin rüzgar enerjisi pazarı kayda değer bir büyüme potansiyeline sahip bulunuyor ve şirketimiz de ülkedeki güçlü performansıyla bu büyümeye katkı sağlamak için ideal konumda yer alıyor. Aldığımız bu yeni siparişler de müşterilerimize büyük bir ekonomik katma değer kazandıran teknoloji ve servisler sunduğumuzu bir kez daha gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ