Tarih: 01.11.2017 17:04

Şeker-İş Şube Başkanı Murat'tan özelleştirme açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamayla ilgili olarak, “Biz şeker sanayi olarak özelleştirme programına hiçbir zaman karşı çıkmadık. Bu noktada eğer burada da bir özelleştirme olacaksa bu işin içerisinde işçi de olacak, çiftçi de olacak, devlet de olacak. Buraya bir AVM veya rezidans yapılacaksa bu ülkeye, millete yanlış yapılmış olur” dedi.
Şeker-İş Sendikası olarak yıllardır özeleştirmeye karşı mücadele verdiklerini belirten Murat, “Özelleştirmenin karşısında olan bir sendikayız ama Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamayla özelleştirme konusu yeniden gündeme geldi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Biz Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ı çok seviyoruz. Bakanımız şeker fabrikalarına çok büyük bir ilgi duyuyor, sempatisi var. Yıllardır bizim sorunlarımıza çözüm arıyor. Biz şeker sanayi olarak özelleştirme programına hiçbir zaman karşı çıkmadık. Ancak şunu söylemek istiyoruz: Dünya’da hiçbir şeker fabrikası bir şahısa satılmamıştır. Bu noktada eğer burada da bir özelleştirme olacaksa bu işin içerisinde işçi de olacak, çiftçi de olacak, devlet de olacak. Bizim benimsediğimiz özelleştirme modeli bu. Burası eğer bir şahsı verilecekse, buraya bir AVM veya rezidans yapılacaksa bu ülkeye, millete ve vatana yanlış yapılmış olur diye düşünüyoruz. Bakanımızın da böyle bir yanlış yapacağını tahmin etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Şeker fabrikalarında Türkiye genelinde 10 milyon insanın ekmek yediğini aktaran Murat, “Oluşturduğu katma değer yaklaşık 3 milyar dolar. Malatya özellinde konuşacak olursak: Yaklaşık 60 ve 70 bin kişi burada ekmek yiyor. 200 milyon katma değer yapan devasa bir kuruluş. Buralar özelleşirken, et balık kurumunda yapılan yanlışların yapılmamasını istiyoruz. Tekel özelleşmesini gördük, Sümer Bank özelleşmesi gördük. Bu memleketin sembolleri olan bu kurumlar özelleştirme adı altında heba olup gittiler, buraların da bu şekilde heba olamaması için rica ediyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Murat, Malatya Şeker Fabrikası olarak 25 Ağustos’ta pancar alımına başladıklarını ve 27 Ağustos’ta pancar işlemeye geçtiklerini söyleyerek, şuana kadar 260 bin ton pancar işlediklerini belirti. Murat “30 bin ton şeker ürettik, 335 bin pancar tesellüm edildi, 127 bin ton pancarımız dışarıda kaldı” diye konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —