Schneider Electric, ilk sıvı soğutmalı entegre IT kabinini sektöre sundu

- Schneider Electric İnovasyon ve Güvenli Güç Teknoloji Üst Yöneticisi ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin Brown: - 'Bu son gelişme daha geleneksel ‘doğrudan çipe’ sıvı soğutma sistemlerinin uyumluluk ve servis edilebilirliğini sunar

Ekonomi 3.01.2020 16:08:09 0
Schneider Electric, ilk sıvı soğutmalı entegre IT kabinini sektöre sundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2020 16:08

İSTANBUL (AA)- Schneider Electric, Avnet ve Iceotope ile birlikte sektörün ilk ticari şasi bazlı ve batırmalı sıvı soğutmasına sahip entegre kabinini geliştirdiklerini duyurdu.

Schneider Electric’ten yapılan açıklamaya göre, yoğun işlemli uygulamalar için optimize edilen çözüm, enerji verimliliğini artırmak için yüksek güçlü bir GPU sunucusuyla Iceotope’un sıvı soğutma teknolojisini bir araya getiriyor.

Avnet, veri merkezlerine veya Edge bilişim ortamlarına sade dağıtım yapmak için sıvı soğutmalı sunucuyla Schneider Electric’in NetShelter sıvı soğutmalı kabin sistemini entegre ediyor. Yeni nesil veri merkezi yönetimi yazılımı EcoStruxure IT Expert ve dijital servis EcoStruxure Asset Advisor ile birlikte sağlanan bu çözüm sayesinde, sistem EcoStruxure'a uyumlu ve hazır hale geliyor.

Türünün ilk örneği olan sıvı soğutmalı çözüm, yüksek işlem ihtiyacının daha fazla enerji kullanımı gerektirdiği büyük veri analitikleri, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritma eğitimi geliştirmesi gibi uygulamalar için ideal. Son dönemde Gartner gibi kurumlar da bu konuda oldukça ilgi çeken raporlar yayınladılar. Gartner’a göre sıvı soğutma takip edilmesi gereken bir teknoloji.

Sıvı soğutma, GPU’ların yüksek güç yoğunluğuna rağmen daha yüksek verimlilik, daha düşük işletme maliyetleri, daha yüksek güvenilirlik ve neredeyse sessiz çalışma özellikleri sunuyor. Avnet, Iceotope ve Schneider Electric talep arttıkça ortaklığa başka sunucu OEM’lerini de dahil ederek tekliflerini genişletmeyi planladıklarını duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric İnovasyon ve Güvenli Güç Teknoloji Üst Yöneticisi (CTO) ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin Brown, Schneider Electric’in veri merkezlerini daha sürdürülebilir hale getirmeyi taahhüt ettiğini ve sıvı soğutmanın bu konuda oldukça güçlü bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Bu son gelişme daha geleneksel ‘doğrudan çipe’ sıvı soğutma sistemlerinin uyumluluk ve servis edilebilirliğini sunarken aynı zamanda tank bazlı çözümlerin verimlilik ve etkinliğini sağlayan şasi bazlı batırmalı çözümlerin endüstrileştirilmesinde önemli bir ileri adım anlamına geliyor. İşlem yoğun uygulamalardaki artış hesaba katıldığında bu yaklaşımın son derece umut verici olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Avnet Integrated Global Başkanı Scott MacDonald ise Avnet önde gelen bir global teknoloji çözümleri sağlayıcısı olarak değişen pazarlara, trendlere ve teknolojilere uyum sağlama konusunda daima üstün başarı gösterdiğini aktararak, “Bunu dünyanın en iyi teknoloji tasarımcıları ve donanım üreticileriyle ortaklık kurarak yaptık, yapıyoruz.“ ifadelerini kullandı.

MacDonald, müşterilere mümkün olan en iyi sıvı soğutma çözümlerini oluşturmak için sıvı soğutma alanında uzman Iceotope ve global altyapı devi Schneider Electric ile ortaklık kurduklarını belirterek, “Müşterilerin artan çip yoğunlukları, zorlu IT ortamları, artan enerji maliyetleri, su kullanım kısıtlamaları ve yer kısıtları nedeniyle karşı karşıya kaldıkları soğutma zorluklarını akılcı bir şekilde ele alan bu çözümü entegre etmek, gerçekleştirmek ve desteklemekten dolayı heyecanlıyız” yorumunda bulundu.

Iceotope CEO’su David Craig de Iceotope olarak yenilikçi şasi düzeyi batırmalı sıvı soğutma teknolojlerini pazarın geneline sunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydederek, “Bu kapsamda Edge bilişim cihazlarından buluttaki daha büyük sunucu çiftliklerine kolayca ölçeklenebilen sıvı soğutma teknolojisi sunuyoruz. Ayrıca doğrudan çipe (direct-to-chip) sıvı soğutma sistemleriyle karşılaştırıldığında bizim yaklaşımımız daha verimli, daha güvenilir, daha fazla yer tasarrufu sağlıyor, fanları ortadan kaldırıyor ve veri merkezi çapında kurulduğunda maliyetleri azaltıyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ