Satılık konutta deniz kenarı değerleniyor

- Hürriyet Emlak'ın Mart 2021 Emlak Endeksi'ne göre, son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 11 ile Zonguldak, yüzde 6 ile Hatay ve Adana, yüzde 5 ile Gaziant

Ekonomi 18.04.2021 12:49:30 0
Satılık konutta deniz kenarı değerleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2021 12:49

İSTANBUL (AA) - Hürriyet Emlak'ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı.

Emlak sektörünün son bir ayda sergilediği performansı masaya yatıran Hürriyet Emlak'ın açıkladığı verilere göre, satılık fiyatı geçen ay en çok artan 10 ilden 9'unun denize kıyısı olan iller olması dikkati çekti.

Mart 2021 Emlak Endeksi'ne göre, son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 11 ile Zonguldak, yüzde 6 ile Hatay ve Adana, yüzde 5 ile Gaziantep ve Çanakkale geldi.

Son bir ayda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya olurken, Antalya'yı, sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa izledi.

Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişi gösteren endeks verileri, ilçelerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. Türkiye genelinde alıcısına son bir ay içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında yüzde 9-13 artışlarla İstanbul'un Üsküdar, Beykoz ve Bağcılar, Antalya'nın Kemer ve Balıkesir'in Burhaniye ilçeleri geldi.

Verilere göre, İstanbul satılık konut piyasası son bir ayda yükselişe geçti. İstanbul satılık konut piyasasında dikkati çeken ve son bir ayda yüzde 6 ila 13 yükselişin yaşandığı ilçeler ise Üsküdar, Beykoz, Bağcılar, Ataşehir ve Esenyurt oldu.


- Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da durum


Ankara, il genelinde yatırımcısına kazandırdı ve geçen ay Ankara'nın tüm ilçelerinde satılık konutlarda metrekare fiyat artışı oldu. İlçeler bazında Polatlı liste başında yer alırken, Polatlı'yı, Gölbaşı, Çankaya, Mamak ve Pursaklar takip etti.

İzmir, satılık konut piyasasındaki hareketliliğini geçen ay korumaya devam etti. Kentte fiyatı en çok artan ilçelerin başında Çeşme, Foça, Menderes, Narlıdere ve Dikili geldi.

Antalya satılık konut piyasasında son bir ayda yaşanan yükselişle dikkati çeken ilk ilçe, fiyatların yüzde 10 arttığı Kemer oldu. Kemer'i, yüzde 1 ila 4 arasındaki artışlarla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Alanya takip etti.

Bursa'nın son bir ayda fiyatı en çok artan ilçeleri yüzde 1 ila 5 arasındaki oranlarla Orhangazi, Mudanya, Nilüfer ve Yıldırım olurken, Osmangazi'de yüzde 0,18 düşüş kaydedildi.


- "Özellikle yaz döneminde fiyatlarda artışların süreceğini öngörüyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, şunları kaydetti:

"Hürriyet Emlak Mart Endeksi'ne baktığımızda, satılık konutlarda bir aylık verilerde deniz kenarı olan iller ağırlıkla başı çekiyor. Geçtiğimiz yılın haziran ve temmuz aylarında denize kıyısı olan illerdeki satılık konutlar son 5 yılın en yüksek arama hacmine ulaşmıştı. 2021 yılında da bu ilginin devam ettiğini görüyoruz. Tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte bu bölgelere olan talep de artışa geçecek. Talep beraberinde fiyat artışlarını da getiriyor. Pandeminin de etkisiyle bu trendin devam edeceğini, özellikle yaz döneminde fiyatlarda yine artışların süreceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla özellikle yazlık almak isteyen tüketicilere çok beklemeden harekete geçmelerini öneriyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ