Sanal ve artırılmış gerçeklik projeleri 'KARMA Gerçeklik Laboratuvarı'nda sergilendi

- İSTKA Genel Sekreter Vekili Fatih Pişkin: - 'Bizim de yarının teknolojilerinden biri olan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanındaki gelişmeleri yakından takip etmemiz Türkiye'de karma gerçeklik ekosistemini oluşturmamız önem a

Ekonomi 20.01.2020 12:36:35 0
Sanal ve artırılmış gerçeklik projeleri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2020 12:36

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile Koç Üniversitesi bünyesinde kurulan KARMA Gerçeklik Laboratuvarı, artırılmış ve sanal gerçeklik ekosistemine dair etkinlikler düzenledi.

İSTKA açıklamasına göre, KARMA Gerçeklik Laboratuvarı, Türkiye’deki "artırılmış ve sanal gerçeklik (genişletilmiş gerçeklik) ekosistemine" dair edindiği deneyimi 17-19 Ocak 2020 tarihlerinde, İstanbul'da düzenlediği sergi ve etkinlikler dizisi kapsamında ziyaretçilerle paylaştı.

Geçen yıl genişletilmiş gerçeklik alanında birçok konuşma ve etkinlik düzenleyerek, ulusal ve uluslararası konferanslara katılım sağlayan KARMA Gerçeklik Laboratuvarı'nın düzenlediği sergide, 2019 yılında verdiği başlangıç seviyesi eğitim programına kabul edilen katılımcıların hazırladığı projelere yer verildi.

HTC Vive Türkiye ve Monster Notebook tarafından desteklenen etkinlikte, ziyaretçiler 3 gün boyunca Gökkuşağı Köprüsü, Ahıska, İnİn, Reliefs of Sebasteion, Post Cube Sanal Sanat Galerisi, Bafa Gölü gibi genişletilmiş gerçeklik projelerini deneyimleme ve projelerin perde arkasını dinleme fırsatı yakaladı. Ayrıca Enes Beşinci, Seher Kış ve Meltem Şahin gibi sanatçılar Tilt Brush ve Medium gibi 3 boyutlu çizim programlarında canlı çizim performansları gerçekleşti.

KARMA Lab kurucu ekibi Ivon Bensason ve Asım Evren Yantaç tarafından yürütülen panelde, Bahçeşehir BUG Lab’den Güven Çatak, Galatasaray Üniversitesi’nden Kerem Rızvanoğlu, HTC Vive Türkiye Direktörü Batuhan Basal, Garage Atlas kurucuları Burçin Gürbüz ve Pınar Öncü, MuseVR’ın kurucu ortaklarından Talat Alkan, Timelooper’ın kurucusu Alper Özyurtlu, Anima Prodüksiyon Şirketi yönetici ortağı İlhan Poyraz, Türkiye’de alanın bugün geldiği noktayı tartışarak ileriye dönük ihtiyaç ve fırsatlar ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

- "Türkiye'de karma gerçeklik ekosistemi önem arz ediyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim başta olmak üzere sağlık, endüstri ve eğlence sektörü gibi alanlarda günlük hayatta yaygın olarak kullanılmaya başlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyada büyük teknoloji şirketleri hızla bu alana yatırım yapıyor. Bizim de yarının teknolojilerinden biri olan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanındaki gelişmeleri yakından takip etmemiz Türkiye'de karma gerçeklik ekosistemini oluşturmamız önem arz ediyor.

Koç Üniversitesi KARMA Gerçeklik Laboratuvarı projesini de ülkemizde bu alanda çalışan akademisyenler, uzmanlar ve profesyonelleri tek bir çatı altında buluşturarak, disiplinler arası çalışmalar yürütmeleri ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için desteklemiş bulunuyoruz. Bu merkezimizin sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri alanında yürütülen çalışmalar için önemli bir adım teşkil edeceğine, İstanbul'da kamu-üniversite-sanayi iş birliği ile öncü çalışmalara imza atılacağına yürekten inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ