Sağlıktaki başarı, Türkiye'ye yönelik 'güvenli liman' algısını güçlendiriyor

- DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: - 'Aldığı önlemler sayesinde Türkiye, bu krizden en hızlı çıkan ülke olacak' - 'Sağlıktaki bu başarı, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye'ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak'

Ekonomi 16.04.2020 13:01:51 0
Sağlıktaki başarı, Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.04.2020 13:01

İSTANBUL (AA) - DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye'ye yönelik "güvenli liman" algısını pekiştirdiğini belirtti.

DAP Yapı'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, aldığı önlemler sayesinde Türkiye'nin koronavirüs krizinden en hızlı çıkan ülke olacağına inandığını söyledi.

Yılmaz, salgın sonrası dönemde ise Türkiye'ye yönelik "güvenli liman" algısının güçleneceğini kaydederek, "Sağlıktaki bu başarı, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye'ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu süreçte büyük bir başarı gösterdiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, bu salgının Çin'de ilk ortaya çıktığı günden bu yana süreci çok iyi yönetmeyi başardı. Alınan proaktif önlemlerle virüsün Türkiye'ye geliş zamanı mümkün olduğunca öteledi. Bu süre, ülkemize gerekli hazırlık için de bir zaman kazandırdı. Tabii, bu salgının ülkemizde de görülmesi kaçınılmazdı fakat bundan daha önemlisi, kazanılan bu zaman sayesinde Türkiye dünyada koronavirüse (Kovid-19) karşı en hazırlıklı ülkelerden biri oldu. Bu süreçte Türkiye'nin en büyük avantajı hızlı kararlar alıp bu kararları hızlı bir şekilde pratiğe geçirmesi oldu.

İlk vaka 11 Mart 2020'de görüldü. O tarihinden bu yana alınan kararlar da Türkiye'nin bu konuyla mücadeledeki ciddiyetini ve kararlılığını yansıtıyor. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile bu salgın karşısında düştüğü durum ortada. Açıklanan resmi rakamlara göre, bugüne kadar aralarında ABD ve İngiltere gibi ülkelerin de bulunduğu 30'un üzerinde ülkeye ilaç ya da tıbbi malzeme yardımı gerçekleştirdik. Bunlar bir yandan Türkiye’nin ihtiyaç sahiplerine olan kucaklayıcı tavrına işaret ederken, diğer yandan da ülkemiz ekonomisinin son yıllarda sergilediği müthiş performansı ortaya koyuyor."

Ziya Yılmaz, Türkiye'nin koronavirüs sonrası dönemde en hızlı toparlanacak ülkelerin başında geldiğini belirterek, bu dönemde hız kesen bazı sektörlerin de pandeminin sona ermesiyle çok hızlı bir büyüme sürecine gireceğini kaydetti.


- "Sağlık sektörünün gösterdiği başarı yabancıya konut satışlarında doping etkisi yapacak"


Bu sektörlerin başında da gayrimenkulün geldiğini belirten Yılmaz, sağlık sektörünün bu süreçte gösterdiği başarının yabancıya konut satışlarında da doping etkisi yapacağının altını çizdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Son yıllarda sağlık sektöründe yapılan altyapı yatırımları ve sağlık çalışanlarımızın kahramanca mücadelesi sayesinde, ülke olarak bu süreci en az hasarla atlatacağız. Sağlık sektörü, ülkeler için en stratejik sektörlerin başında geliyor. Bugüne kadar yabancıya gerçekleştirdiğimiz konut satışlarında da bunun önemini gördük. İyi işleyen bir sağlık sisteminiz ya da teknolojik sağlık altyapınız yoksa özellikle gelişmiş ülkelerden ya da Uzak Doğu’dan yatırımcı çekmeniz imkansız hale geliyor. Son yıllarda yabancıya yaptığımız satışlarda hep Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişmişliğinin geri bildirimlerini almıştık. Şimdi koronavirüs salgınının ardından, bu etkinin çok daha hissedilir olmasını; sağlık alanında gösterdiğimiz başarının yabancı yatırım çekme noktasında doping etkisi yapmasını bekliyorum.

DAP Yapı olarak, bu zorlu süreçte yatırımlarına devam ediyoruz. Şirket bünyesinde de herhangi bir istihdam kaybına izin vermedik. DAP Yapı olarak bugüne kadar ülkemizin en zorlu günlerinde bile yatırım yapmaktan, istihdam sağlamaktan geri durmadık. Bu süreçte, her şeyi devletimizden beklemek yerine, taşın altına elimizi koymayı seçtik. Bu salgından herkesten önce ve herkesten güçlü biçimde toparlanabilmemiz için hepimize düşen sorumluluklar var. Bu sorumluluğun bir gereği olarak da ekonomiye ve istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Yıl başında açıkladığımız projelere ara vermeden devam ediyoruz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, gelecek 4-5 yılda 13 milyar TL'lik yatırıma imza atacak, Türkiye'yi özgün projelerle buluşturmaya devam edeceğiz."



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ