Sadıkoğlu: “Salgına rağmen, reel sektör çalışmaktan vazgeçmedi”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2021 yılı ikinci çeyrek verilerini değerlendirdi.

Ekonomi 1.09.2021 15:38:28 0
Sadıkoğlu: “Salgına rağmen, reel sektör çalışmaktan vazgeçmedi”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.09.2021 15:38

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2021 yılı ikinci çeyrek verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin 2021 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Salgının ekonomik etkisi tüm dünyada devam ederken yüzde 21,7’lik büyüme memnuniyet vericidir. Rakamlar salgına rağmen, reel sektörün çalışmaktan ve üretmekten vazgeçmediğini gösteriyor” dedi.

2021 yılı ikinci çeyrek büyümenin, baz etkisinin de desteğiyle beklentilere paralel 21,7 olarak açıklandığını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Bu yılın nisan-haziran dönemine ilişkin ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla verileri TÜİK tarafından açıklandı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, salgının ekonomik aktiviteye darbe vurduğu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 büyüdü. Ramazan ayını da kapsayan bu yılın ikinci çeyreğinde korona virüs önlemleri kapsamında bir dönem yaşadığımız tam kapanmaya rağmen 2020 yılı aynı dönemdeki baz etkisi de dikkate alındığında, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin ciddi bir büyüme göstereceğini bekliyorduk” dedi.

Büyümenin motorunun sanayi ve yeni yatırımlar olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Korona salgınının ekonomik etkileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ederken yüzde 21,7’lik büyüme memnuniyet vericidir. Ekonomik büyümenin ana sürükleyicilerinin ılımlı iç talep ve güçlü ihracat performansına bağlı olarak yıllık yüzde 40,5 büyüyen sanayi sektörü ve yeniden açılmalara bağlı olarak yıllık yüzde 45,8 büyüyen hizmetler sektörleri olduğu görülüyor. Rakamlar salgına rağmen, reel sektörün çalışmaktan ve üretmekten vazgeçmeyerek yaralarını sarma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Eğer Covid kaynaklı küresel ya da yerel bir ekonomik şok etkisi olmazsa büyüme bu doğrultuda ilerleyecektir. Yılın geri kalanında iç talepte bir miktar yavaşlama olsa bile, son aylarda güç kazanan ihracat performansı ve yılbaşından bu yana yaşanan büyüme gerçekleşmesi dikkate alınırsa, 2021 yılı GSYH büyümesinin yüzde 8 ve üzeri seviyelere ulaşması sürpriz olmayacaktır. Şunu net bir şekilde ifade edebilirim, ülkemiz salgın sürecinin oluşturduğu yeni konjonktürde en iyi şekilde üreten ve ihracat yapan ülke olarak yerini almalıdır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu hedef doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ