Sadıkoğlu: “Acil çözüm talebimizi ilettik”

Elektrik tarifelerine yapılan zamların işletmeleri zorladığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ticari işletmelerin kullandığı elektrik tarifelerine yeni bir düzenleme yapılması için acil

Ekonomi 8.02.2022 14:19:40 0
Sadıkoğlu: “Acil çözüm talebimizi ilettik”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.02.2022 14:19

Elektrik tarifelerine yapılan zamların işletmeleri zorladığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ticari işletmelerin kullandığı elektrik tarifelerine yeni bir düzenleme yapılması için acil çözüm talep ettiklerini ve TOBB kanalıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi.

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, elektrik tarifelerine yapılan zamların ticari işletmeleri zorladığını söyledi.

Hazırlanan dosya TOBB ve bakanlıklara gönderildi

Zamların işletmeler üzerinde ciddi maliyet baskısı oluşturduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Salgın ve ekonomik sıkıntılar dolayısıyla 2021’i zor şartlarla kapatan işletmelerimiz 2022’yi de elektrik zammı ile karşıladı. Akaryakıta, ham maddeye, işçi ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan artışlarla finansman yönetimi yapmakta zorlanan işletmelerimiz şimdi de elektrik maliyeti artışıyla boğuşmaktadır. Ocak ayı ile birlikle elektrik faturaları işletmelerimizin altından kalkamayacağı boyutlara ulaşmıştır. Elektrik faturalarının bir önceki aya göre yüzde 150-200 gibi arttığını belirtin üyelerimiz bu farkı müşterilerine yansıtılması halinde zaten durma noktasında olan işlerini daha da içinden çıkılamaz hale getirecektir. Bu durum, çok sayıda işletmenin kapanmasına kadar gideceği endişesi oluşturmaktadır. 150 kilovat saatlik barajın aylık 210 kilovat saate çıkarılmış olması vatandaşlarımız açısında olumlu bir adım olmuştur. Benzer bir uygulamanın ticarethaneler için de getirilmesini bekliyoruz. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, elektrik tarifelerine yapılan zamların işletmeler üzerinde oluşturduğu maliyet hakkında hazırladığımız özel dosyayı çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanalıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla Bakanlıklara ilettik. Konunun takipçisiyiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ