Petlas'tan 'karlı yolda emniyet' için kış lastiği önerisi

- Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün: - 'Başta sürücülerin ve yayaların can güvenliği için, 7 derecenin altındaki hava koşullarında ve özellikle karlı, buzlu yollarda kazaya sebep olmamak için kış lastiklerinin takılmasını öner

Ekonomi 6.12.2019 16:19:53 0
Petlas
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2019 16:19

İSTANBUL (AA) - Petlas, karlı ve yağışlı yol koşullarında kış lastiği kullanılması konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli markası Petlas, yerli iş gücü ve Ar-Ge çalışmalarıyla sürüş güvenliği sağlayan, yüksek kaliteli lastikler geliştirmeyi sürdürüyor.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başladı ve yetkililer karlı ve yağışlı yol koşullarında kış lastiği kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, sürücülerin ve yayaların can güvenliği için, artı 7 derecenin altındaki hava koşullarında ve özellikle karlı, buzlu yollarda kazaya sebep olmamak için kış lastiklerinin takılmasını önerdiklerini ifade etti.

Karlı havalarda trafik kazalarına karşı alınması gereken ilk önlemin kış lastiği takmak olduğunu belirten Özürün, şunları kaydetti:

"Yaya ve yol güvenliği açısından kış lastiğinin önemi, alınan yasal önlemlerle ön plana çıktı. Yasa gereği karayollarında seyreden yük ve yolcu taşıyan tüm ticari araçların kış lastiği kullanmak zorunda. Kış lastiği takma zorunluluğunun bulunduğu illerde, 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında M+S (çamur kar) veya kar tanesi işareti taşıyan lastik takılmazsa yasa gereği 885 TL'lik ceza ile karşı karşıya kalınabilir.

Petlas’ın binek, 4x4/SUV ve hafif ticari araçlar için geliştirdiği kış lastikleri tamamen yerli Ar-Ge ekibi ve işgücü ile geliştirildi. Kış lastikleri tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip. Desen tasarımındaki geniş yanal oluklar ve dönme yönüne optimize edilmiş bloklar karlı zeminlerde yüksek fren emniyeti, Z biçimli ince kerfler ise buzlu ve karlı zeminlerde üstün performans sunuyor. Böylece karlı yollarda daha kısa fren mesafesi ve güvenlik sağlıyor."


- Cezaların artması bekleniyor


Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takmayan araçlara 885 TL ceza yazılacak. Bu ceza miktarı sadece aralık ayı için geçerli olacak. Kış lastiği takmamanın cezasının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise yeniden değerleme oranında yüzde 22,5 artırılarak 1084 TL'ye çıkması bekleniyor.

Açıklamada kış lastiğiyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Kış lastiği 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sadece virajlarda ve yolda yol tutuşunu artırmakla kalmaz, fren mesafesini yüzde 50’ye kadar kısaltır. Kış lastikleri +7 ile -40 derece arasındaki sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyen yumuşak bir bileşime ve karlı, buzlu yollarda tutunmayı artırıcı kılcal desenlere sahiptir.

Kış lastiği soğuk havalarda yaz lastiğine oranla yüzde 50 daha iyi yol hakimiyeti sağlar. Kış lastikleri hava koşulları olumsuz olsa bile istediğiniz her yere güvenle ulaşmayı sağlar."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ