Pasinler termal tesislerine konaklama yatırımı

2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında onaylanan ve Pasinler Belediyesi tarafından uygulanacak olan “Pasinler Bungalov Evler Konaklama Tesisleri Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.

Ekonomi 29.11.2021 17:40:12 0
Pasinler termal tesislerine konaklama yatırımı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2021 17:40

2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında onaylanan ve Pasinler Belediyesi tarafından uygulanacak olan “Pasinler Bungalov Evler Konaklama Tesisleri Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ve Ajans uzmanları katıldı.

Proje kapsamında; ilçenin konaklama ihtiyacının giderilmesi ve turizm kapasitesinin arttırılması amacıyla Pasinler Belediyesi’ne ait termal tesis kampüsü içerisinde bulunan 10 bin m’lik kısımda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yapılması ve mevcut kampüs içerisine 60 metrekarelik 12 adet bungalov ev inşa edilmesi planlanıyor.

Toplam bütçesi yaklaşık 1,8 milyon TL olan ve 1,2 milyon TL’si KUDAKA tarafından finanse edilecek proje ile kurulması planlanan termal tesisler hem yeni konaklama alternatifleri olarak turizme kazandırılacak hem de yeni istihdam alanları açılarak bölgenin iş gücüne katılım oranı arttırılacak.

Ayrıca Erzurum’a kış sporları ve kış turizmi amacıyla gelen turistler için alternatif bir alan daha oluşturulacak ve bu sayede turistlerin bölgede kalma süresi uzatılırken turizm gelirinde de artış sağlanacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilk yıl için 300 bin ziyaretçi hedefi olan tesislerin tanıtımı amacıyla düzenlenecek 1. Pasinler Termal Turizm Şenliği sayesinde proje daha geniş kitlelere ulaşabilecek. Yapılacak olan çalıştaylar ve konferanslar sonucunda Pasinler Termal Turizm Master Planı oluşturulacak ve bu alanda kısa, orta ve uzun vade planlar hazırlanacak. Böylelikle projenin sürekliliği ve verimliliği sağlanacak, gelecekte yapılacak yeni yatırımlar için altyapı oluşturulmuş olacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ