(Özel) Pandemiyle çiftçiliğe rağbet arttı

Muş’tan büyükşehirlere göç eden vatandaşlar, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle köylerine geri dönerek çiftçiliğin yeniden canlanmasını sağlıyor.

Ekonomi 17.11.2020 09:23:38 0
(Özel) Pandemiyle çiftçiliğe rağbet arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2020 09:23

Muş’tan büyükşehirlere göç eden vatandaşlar, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle köylerine geri dönerek çiftçiliğin yeniden canlanmasını sağlıyor.

Muş’ta geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, gelecek yıl için hazırlıklara başladı. Korona virüs nedeniyle yeniden köylerine yerleşen vatandaşlar, topraklarını ekmeye başladı. Merkeze bağlı Kırköy beldesinde traktörleriyle sürüm yapmaya başlayan çiftçiler, arpa ve buğday ekimine başladı.

Kayıtlı çiftçi sayısında geçen yıllara göre artış olduğunu kaydeden Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, tarım sektöründe bir ilerleme olduğunu söyledi. İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlere göç eden arazi sahiplerinin şu anda geri dönerek arazilerini ekmeye başladığını anlatan Yıldırım, “Çiftçilikte canlanma var. Muş Ovası büyük bir ovadır. Herkesin elinde arazi var. Muş’taki bu araziler ekilip biçilirse Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin buğday ve arpa ihtiyacı karşılanır” dedi.

“Pandemi nedeniyle birçok vatandaş gelip arazilerini ekmeye başladı”

Pandemi nedeniyle birçok vatandaşın gelip arazilerini ekmeye başladığını aktaran Yıldırım, “Devlet şu anda pandemi nedeniyle çiftçilere destek veriyor. Çiftçi çalışmazsa Türkiye aç kalır. Göç eden vatandaşlar yaz mevsiminde gelip arazilerini ekiyor, kışın ise geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

“Ekim hazırlıklarımızı yaptık”

300 dönüm alanda arpa ve buğday ekimi için hazırlık yaptıklarını ifade eden çiftçilerden Mehmet Karakaya da, “Şu anda hazırlıklarımızı yaptık. Arpa ve buğdayımızın ekimine başladık. Bizim geçim kaynağımız çiftçiliktir. Arpa, buğday ve yonca ekiyoruz. Muş merkez ve batıda ikamet eden vatandaşlarımız var. Gelip buğday ve arpa ekiyorlar” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ