(Özel) Doğadan gelen şifa deposu ‘Alıç’ hasadı başladı

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde ‘Doğal ilaç’ olarak adlandırılan alıçların hasadı sürüyor. Köylüler tarafından toplanan alıçlar, belediye tarafından kurulan tesiste tamamen doğal olarak üretilip vatandaşların alımına sunuluyor

Ekonomi 12.10.2020 09:41:10 0
(Özel) Doğadan gelen şifa deposu ‘Alıç’ hasadı başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.10.2020 09:41

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde ‘Doğal ilaç’ olarak adlandırılan alıçların hasadı sürüyor. Köylüler tarafından toplanan alıçlar, belediye tarafından kurulan tesiste tamamen doğal olarak üretilip vatandaşların alımına sunuluyor.

Başta bağışıklığı güçlendirme ile kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen doğal ilaç alıç meyvesinde hasat dönemi başladı. Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yüksek kesimli bölgelerde tamamen doğal olarak yetişen alıçlar köylüler tarafından toplanarak tüketime sunuluyor. Bölgedeki alış üretimini arttırma adına geçtiğimiz yıl ilçede Hekimhan Belediyesi tarafından kurulan alış sirkesi tesisleri ile Hekimhan’ın tescilli alıçları artık tüm Türkiye’ye dağıtılıyor.

İçerisinde antioksidan özelliğe sahip 14 bileşiğin tespit edildiği alıç, hem çiftçiyi kalkındırıyor hem de sirkesi ile doğal sağlık arayanların en önemli tercihi oluyor.

İlçede devam eden hasatları yerinde inceleyen Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, şu sıralar köylerde kendiliğinden yetişen alıçların vatandaşlar tarafından toplanarak alıç sirke tesisine getirildiğini söyledi. Bu sayede bölge halkının ek gelir kazanma şansının da olduğunu belirten Karadağ, toplanan alıçları, kurdukları tesiste tamamen doğal olarak işletip sirke haline getirdiklerini ve bu şekilde birçok ilde satışa sunduklarını ifade etti.

Şifa deposu: Alıç

Geçen yıl başladıkları alıç sirkesi üretiminde 15 bin şişe sattıklarını ifade eden Başkan Karadağ, bu yıl hedeflerinin 30 bin şişe üretip piyasaya sunmak olduğunu dile getirdi. Alıcın tam bir şifa deposu olduğunu ve kullananların çok memnun kaldığını anlatan Karadağ, hedeflerinin ise ilerleyen yıllarda kapasiteyi daha yükseğe çıkarmak olduğunu söyledi.

Kayısının yanında her yıl bu mevsimde kendiliğinden yetişen alıçları toplayarak ek kazanç sağlayan çiftçi İsmail Gedik ise hiçbir masraf yapmadan doğada yetişen alıçları toplayarak belediyeye sattıklarını ifade etti. Doğal bir meyve olan alıcın sağlık açısından da faydalı olduğunu belirten Gedik, bölge halkının birçoğunun da alıçları satarak ek gelir sağladığını ifade etti.

Alıç sirke tesisinde günlük 2 bin şişe üretim

Köylüler tarafından toplanan alıçlar, ilçe merkezinde Hekimhan Belediyesi tarafında geçtiğimiz yıl DAP idaresinin de desteği ile kurulan alıç sirkesi tesisine getiriliyor. Bura da gerekli işlemlerden geçirilen alıçlar, hiçbir katkı maddesi konulmadan şişelenip tüketime hazır hale getiriliyor. Tesis de kimyager olarak çalışan Suna Uçan, üretim aşaması hakkında bilgiler vererek kendilerine getirilen alıçların doğal olarak sirke haline getirildiğini söyledi. Günlük yaklaşık 2 bin şişe üretimin gerçekleştirildiği tesiste üretilen alıç sirkeleri daha sonra ‘Hekimhan Belediyesi Alıç Sirkesi’ etiketiyle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde tüketicisiyle buluşuyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ