OPET, Kadın Gücü Projesi ile istasyonlardaki kadın çalışan sayısını 3 bine yükseltti

- OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk: - 'Kadınlarımız istasyonlarımızda akaryakıt satış yetkilisi, market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda büyük bir başarı ile çalı?

Ekonomi 6.03.2021 11:31:35 0
OPET, Kadın Gücü Projesi ile istasyonlardaki kadın çalışan sayısını 3 bine yükseltti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2021 11:31

İZMİR (AA) - OPET, Türkiye’de kadın istihdamının artırılmasına katkıda bulunma hedefiyle 2018’de başlattığı Kadın Gücü Projesi ile istasyonlardaki kadın çalışan sayısını yaklaşık 3 bine yükseltti.

Şirketten yapılan açıklamada, OPET'in 'Mesleğin cinsiyeti yoktur' anlayışı ile erkeklere özgü meslek olarak algılanan akaryakıt satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri gibi pozisyonlarda kadınlara iş olanağı sunduğu belirtildi.

OPET'in 2018 yılında Türkiye’de kadın istihdamının artırılmasına katkıda bulunma hedefiyle "erkek işi" olarak görülen akaryakıt sektöründe kadınlara daha fazla çalışma alanı açan örnek bir projeye imza attığı anımsatılan açıklamada, şirketin her istasyonunda en az iki kadın hedefiyle başlattığı Kadın Gücü Projesi’yle sektöründe köklü bir değişime öncülük ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Kadın Gücü Projesi'yle bugün itibarıyla OPET istasyonlarındaki kadın çalışan sayısının iki katına ulaştığı, projenin ilk günlerinde istasyonlarında yaklaşık 1541 kadın istihdam eden OPET’in yaklaşık 2,5 yılda istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını 3 bine yaklaştırdığı ifade edildi.

OPET'in Türkiye’nin 73 ilinde kadın akaryakıt satış yetkilisi istihdam ettiğine işaret edilen açıklamada, OPET’te pompa başında görev yapan kadın akaryakıt satış yetkilisi sayısının projenin başladığı 2018 yılının Mayıs ayında 27 iken, 2020 sonunda 731’e yükseldiği vurgulanırken kadın market satış yetkilisi sayısının da ise 576’dan 945’e ulaştığı, Kadın Gücü istihdamı sağlayan bayi sayısında ise yüzde 224 artış gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, Kadın Gücü Projesi ile toplumun önyargılarını kırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Proje ile kadın istihdamını artırırken, Türkiye ekonomisine de katkıda bulunduklarını kaydeden Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kadınların önündeki en önemli engel, kadının yapabileceği ya da yapamayacağı işlere dair önyargı ve ayrımcılık. Kadınlarımız istasyonlarımızda akaryakıt satış yetkilisi, market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda büyük bir başarı ile çalışıyor.

Proje ile 2,5 yıl gibi kısa bir sürede, erkek egemen bir alanda kadınlara fırsat verildiğinde, başarıya ulaştıklarını göstererek önemli bir farkındalık yarattık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve İŞKUR’un desteğiyle yürüttüğümüz projede bundan sonraki hedefimiz, Türkiye genelindeki 1700’ü aşkın OPET istasyonunda çalışan kadın sayısını artırmak ve her istasyonumuzda en az iki kadın görmek.”


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ