Reklam

Mitsubishi Electric, sanayiciler ve paydaşlarıyla online platformlarda buluşmayı sürdürüyor

- Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Departman Müdürü Tolga Bizel: - 'Sanayicilerin rutin iş planlarının dışında kaynakları verimli kullanmaları çok önemli. Mitsubishi Electric ol

Ekonomi 17.11.2020 11:00:56 0
Reklam
Mitsubishi Electric, sanayiciler ve paydaşlarıyla online platformlarda buluşmayı sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2020 11:00

İSTANBUL (AA) -Türkiye'deki sanayiciler ve altyapı projeleri için çözüm ortağı olan ve dijital dönüşüm alanında yatırımlar hayata geçiren Mitsubishi Electric, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) tarafından gerçekleştirilen "Sanayi Kürsüsü" etkinliğine katılım sağladı.

Şirket açıklamasına göre, işletmelerin üretim hatlarının dijitalleşmesini ve bu sayede akıllı üretime geçmelerini sağlayan Mitsubishi Electric, etkinliklerde sanayicilerle buluşarak sektörel gelişmeleri ve marka olarak sundukları avantajları paylaşıyor.

Mitsubishi Electric, son olarak TİAD tarafından gerçekleştirilen "Sanayi Kürsüsü" etkinliğinde yer aldı. Robotik sistemler ve akıllı fabrikalar açısından Türkiye'deki durum, Endüstri 4.0 ve akıllı fabrika uygulamalarında son gelişmeler ile akıllı fabrika dönüşümünde eğitim sisteminin durumu konularının ele alındığı "Robotik Sistemler ve Akıllı Fabrikalar" başlıklı etkinliğe katılan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Departman Müdürü Tolga Bizel, şirketin fabrika otomasyon alanında yürüttüğü çalışmalar, robotik uygulamalar ve gelecekte sanayide yaşanacak gelişmelerden söz ederek sanayicilere önerilerde bulundu.


- "Sanayiciler dijitalleşme yatırımları konusunda yüksek farkındalık sahibi"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Tolga Bizel, sanayicilerin doğru zamanda, doğru dijitalleşme yatırımları gerçekleştirme konusunda yüksek farkındalık sahibi olduklarını belirterek, "Sanayicilerin rutin iş planlarının dışında kaynakları verimli kullanmaları çok önemli. Mitsubishi Electric olarak yalın üretim yapıyor ve sanayicileri bu yönde destekliyoruz. Bazı üretim hatlarında dönüşüm çok kolay yapılabilirken diğerlerinde çok ciddi yatırımlar ve değişiklikler yapmak gerekiyor. Hem insan kaynağı hem de makine imalatı konusunda oldukça avantajlı olan ülkemizdeki sanayiciler de dijital dönüşüme ayak uydurmak ve bilgi sahibi olmak konusunda çok istekliler. Bu potansiyel ve ilgi bizi çok sevindiriyor, çünkü dünyada çok zorlu bir rekabet ortamı var ve üreticilerimizin global çapta başarılı olmalarını istiyoruz. Eğer fabrikalarda dijital dönüşüm yapılmak isteniyorsa konuyla ilgili mutlaka bir departmanın kurulmasını ve her ekipten bir kişinin bu süreçte yer almasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Dijitalleşmeyle birlikte siber güvenlik konusunun da önem kazandığını vurgulayan Bizel, şunları kaydetti:

"Üretimde güvenlik açıklarının önüne geçmek için Asya’da Edgecross Konsorsiyum’a üyeyiz. Bu platformla, verilerin bulut ortamına taşınmadan yerinde işlenmesi sağlanıyor. Böylece, tüm dataların işlenmesinin ardından bulut ortamına taşınması ve dataların işlendiği yere tekrar dönmesi için harcanacak zaman ve maliyetten tasarruf ediliyor ve yüksek derecede güvenlik mümkün oluyor. Ar-Ge merkezlerimizde geliştirilen yeni yapay zekâ algoritmasına sahip teknolojilerimizle güvenlik sorunlarını yerinde çözüyoruz. Geçen şubat ayından bu yana artık tüm robotik uygulamalarımız yapay zekâ destekli olarak çalışıyor. Robotlarımız öğrendiği bilgileri sonraki uygulamalarda kullanıyor ve operatörlerin işi çok kolaylaşıyor. Yeni nesil kolaboratif robotlarla şirketlerin robotik sistemlerini hızlı, sezgisel ve daha düşük maliyetlerde kurmalarına, hızla değişen iş ortamları ve sosyal ihtiyaçlara esnek bir şekilde yanıt vermelerine imkân sağlıyoruz.

Mitsubishi Electric, geçen yıl hareket planlama çözümleri geliştiren ABD'li bir teknoloji startupı olan Realtime Robotics’e yatırım yaptı. Realtime Robotics'in hareket yolu planlama çözümü, gerekli hesaplamaları gerçek zamanlı olarak uyguluyor. Türkiye’de bu çözümü kullanacağımız bir pilot projeye başladık ve yakın zamanda yerli bir firmanın üretim hattında çok önemli bir çalışmaya imza atacağız. Bu projede robotlarımız, hem kalite kontrolünü kendi kendine yapabilecek hem de üretimdeki değişimlere cevap verebilecekler. Yine geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin önde gelen bir elektronik eşya üreticisinin üretim hattında gerçekleştirdiğimiz ‘dijital ikiz’ uygulamamız sayesinde gerçek üretim hattına müdahale edilmeden üretime esneklik ve verim kattık. Örneğin yetkili bir kişi, üretim hattının dijital ikizinde gerçekte yapmak istediği üretimi sadece parametresini değiştirerek simüle edebiliyor ve hedeflenen üretimin gerçek olduğu zaman ne kadar verim ile çalışacağını fiziksel olarak üretime başlamadan görebiliyor."


- "İnsanlar, emek ağırlıklı işlerden zihinsel çalışmalara yönelecek"


Bizel, yapay zeka ve dijitalleşmenin insanların işsiz kalmasına yol açmayacağını aktararak, "Dijitalleşmenin insanların işsiz kalmasına yol açacağını düşünmüyoruz. Sadece daha önce olduğu gibi iş kolları ve meslek tanımları değişiyor. İnsanlar, emek ağırlıklı işlerden zihinsel çalışmalara yönelecek. Bu noktada nitelikli insan kaynağı çok önemli. Biz de Mitsubishi Electric olarak, nitelikli insan kaynağı yetişmesi için katkı sunmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 27 üniversitede sistemlerimizi öğrencilerle buluşturuyor ve birçok üniversiteye robot sağlıyoruz. Aynı zamanda mühendislerle öğrencileri bir araya getirdiğimiz çalışmalarla da eğitime ve insan kaynaklarına katkı sağlıyoruz. Matematik öğrenilmeden yapay zekâ konusunda bir gelişmeye imza atabilmek çok zor, bu nedenle eğitimde matematik gibi temel bilimlere ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI


Emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam Hamlesi: 15 Bin Personel Alımı İçin Düğmeye Basıldı


Van İş İlanları

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ


Malatya Yeşilyurtspor, 52 Orduspor FK’dan 4 futbolcuyu transfer etti

Malatya Yeşilyurtspor, 52 Orduspor FK’dan 4 futbolcuyu transfer etti


Van Spor

Erzincanspor’da 4 futbolcuyla yollar ayrıldı


Van Spor

Kars’ta yelken heyecanı Çıldır Gölü’nde başladı: 32 sporcu Anadolu Ligi için hazırlanıyor


Van Spor

Messi'nin Final Hayali Yıkıldı! İspanya Uzatmalarda Dünya Kupası'nı Kaparken Yamal Tarih Yazdı


Van Spor

Muş’ta Dünya Fenerbahçeliler Günü Haspet Kalesi’nde kutlandı


Van Spor

FC Dinamo Batumi, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Çaykur Rizespor, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Amed Sportif Faaliyetler, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Al Arabi SC, yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da başladı


Van Spor

Nihad Mujakic, Erzurumspor FK tarihinin 4. Bosna Hersekli futbolcusu oldu


Van Spor

Yüzmeyi öğrenmek için başladı, kırık parmakla dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Ertuğrul Taşkıran, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Hazırlık maçı: Erzurumspor FK: 0 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Elazığspor’da imza töreni düzenlendi


Van Spor

Erzurumspor taraftar gruplarından Başkan Sekmen’e ziyaret


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesporlu milli sporcudan uluslararası şampiyonluk


Van Spor

Hazırlık maçı: Amed Sportif Faaliyetler: 2 - FC Dinamo Batumi: 0


Van Spor

Elazığspor, Ali Yeşilyurt’la anlaştı


Van Spor

Dönmez, spordaki başarıyı anlattı


Van Spor

Malatya Yeşilyurt Spor, Koray Uzun’u kadrosuna kattı


Van Spor

Valilik koşusunda zafer Nesib’in


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ