Malatya’da tarım ve hayvancılığa ilgi artıyor

AKIN:” TARIM VE HAYVANCIĞA BİR YÖNELİŞ VAR”

Ekonomi 6.11.2020 13:56:41 0
Malatya’da tarım ve hayvancılığa ilgi artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.11.2020 13:56

Malatya Tarım Platform Başkanı İhsan Akın, tarım ve hayvancılığa ilginin arttığını belirterek, "Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması hayvancılığa ve tarıma yönelişin son zamanlarda lokal olarak artması, bizleri sevindirmiştir" dedi.

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği yönetim kurulu üyesi, Malatya Tarım platformu ve Birlik başkanı ihsan Akın, birlik binasında yaptığı yaptığı açıklamada, “2020 yılı Tarımsal Desteklemelere ilişkin 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. Maddesine gereğince alınan 3190 sayılı kararın, 5 Kasım 2020 tarihinde açıklanması gıda ve suyun en değerli olduğu bir zamanda sektörümüzün desteklenmesi, yetiştiricilerimizin problemlerinin çözümü noktasında katkıda bulunulması ve Tarım ve Hayvancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması hayvancılığa ve tarıma yönelişin son zamanlarda lokal olarak artması, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği yönetim kurulu üyesi, Malatya Tarım platformu ve Birlik Başkanı olarak bizleri sevindirmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bu anlamda geçmiş yıllarda 25 TL olan anaç koyun keçi desteğinin 2020 yılında arttırılarak anaç koyun başına 30 TL, 25 olan keçi desteğinin ise 35 TL’ye çıkarıldığını bildiren Akın, “Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarım ürünleri, hububat yem bitkileri gibi desteklenmesi ve artırım yapılması sektörümüz için önemli bir gelişmedir. Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan yetiştiricilerimizin ve çobanlarımızın sigorta kapsamında desteklenmesi noktasında Çoban İstihdam desteği olarak 100 baş anaç hayvan varlığı olan üreticilere veya çobanlarına verilen 5 bin TL desteğin devam etmesi ve ilk defa 2019 yılında desteklemesi verilen Sürü büyütme ve yenileme desteği ise bir önceki yıla göre hayvan sayısını kendi işletmesi dahilinde arttıran üreticilere yine hayvan başına 100 TL ödenmesi ve Ülkesel hayvan ıslahı desteği projesinde şartları yerine getiren projede olan yetiştiriciler destek almaktadır. Ayrıca küçükbaş hayvanlarda soy kütüğü ve ön soy kütüğü desteği kapsamında da verim kaydı tutulan hayvan ve bu işletmelerden yetiştirilen koç- tekeleri alan yetiştiricilere önemli destekler verilecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Açıklanan tarımsal desteklerden üreticilerin azami ölçüde yararlanmalarını isteyen Akın, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu anlamda geçmiş yıllarda olduğu gibi tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm üretici, yetiştirici ve çiftçilerimiz adına başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve ekibine, her zaman üreticilerimizin yetiştiricilerimizin çifçilerimizin yanında olan Malatya Milletvekilimiz MKYK üyesi olan Sn. Öznur Çalık ve bu bağlamda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ