Malatya’da esnaf kamu bankalarına olan borçların ertelenmesini istiyor

Malatya’da Yaşanan Deprem Sonrası Esnafın Zor Durumda Olduğunu İfade Eden Minibüsçüler Ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Kamu Bankalarının Esnafın Borçlarını 1 Yıl Ertelemesini İstedi.

Ekonomi 24.02.2020 12:02:27 0
Malatya’da esnaf kamu bankalarına olan borçların ertelenmesini istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2020 12:02

Malatya’da yaşanan deprem sonrası esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, kamu bankalarının esnafın borçlarını 1 yıl ertelemesini istedi.

Oda binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Malatya esnafının kendi kaderine teslim edildiğini dile getiren, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Elazığ-Malatya depremi sonrası esnafın borçlarının erteleneceği yönündeki açıklamaların yerine getirmemesine tepki gösterdi.

Yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin Malatya’da da ağır hasarlara yol açtığını ve ekonomik olarak ciddi bir durgunluğa yol açtığını dile getiren İnce, “Bugüne kadar deprem sonrası yapılan açıklamalar umut verici ancak sonrası hayal kırıklığı yaşıyoruz. Odamıza gelip ağlayan esnaflarımız var yazıktır günahtır, esnaf bu memleketin omurgası ise sahip çıkın ekonomi durağan para kazanamıyoruz” dedi.

Kamu bankalarına erteleme için giden esnafın, eli boş olarak geri döndüğünü ifade eden İnce, “Esnafım adına Bakanlarımıza, Milletvekillerimize sesleniyorum. Biz sizden çok bir şey istemiyoruz. Borcumuzu silmeyin, bizim için borç namustur. Ancak tek talebimiz esnafımızın tüm borçlarını 1 yıl erteleyin. Haklı taleplerimizi dinlemeyenler seçim zamanı kapımızı çalmasın. Sanki Malatya’da deprem olmamış veya her şey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor” ifadelerine yer verdi.

Özel bankaların deprem sonrası 3 ay erteleme yaptığını ve esnafın yanında yer aldığını da dile getiren İnce, “Kamu bankaları hiçbir şey yapmazken, özel bankalar 3 ay veya 4 ay borçlarımızı erteledi. Vakıf ve Ziraat Bankalarının şuana kadar deprem sonrası esnafa bir desteğini göremedik. Malatya’da ve Elazığ’da esnafın bu zor gününde yanlarında olmamışlardır. Esnafın tüm borçlarının 1 yıl ertelenmesi istiyoruz. Milletvekillerini de göreve davet ediyoruz, bugün milletin yanında olmak zorundalardır” dedi.

Yaşanan depremin etkilerinin yavaş yavaş kendini hissettirdiğini ve esnafın mağdur olduğunu dile getiren İnce, “Özellikle MHP Malatya Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu’na teşekkür ediyoruz. Esnafın tüm sorunlarını TBMM’de dile getirmiştir” şeklinde konuştu.

Malatya ve Elazığ esnafının beklentisinin kamu bankalarına olan borçların bir yıl ertelenmesi olduğunu dile getiren İnce, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Malatya ve Elazığ’daki esnafın durumu iyi değil. Sivrice’de yaşanan depremin etkileri daha çok Malatya’da yaşandı. Ancak biz şunu görüyoruz. Ziraat Bankası Elazığ’a farklı uygulama buraya farklı uygulama yapmaktadır. Tüm kamu bankaları esnafın bu zor durumunda yanında olmak zorundadırlar. Sesimizi cumhurbaşkanımıza duyurmak zorundayız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ