Malatya Ticaret Borsası ile Halk Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı

Malatya Ticaret Borsası (MTB), üyelerinin nakit akışını kolaylaştırmak ve tedarik zincirinde tahsilat riskini ortadan kaldırmak amacıyla Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı.

Ekonomi 11.01.2021 17:34:53 0
Malatya Ticaret Borsası ile Halk Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.01.2021 17:34

Malatya Ticaret Borsası (MTB), üyelerinin nakit akışını kolaylaştırmak ve tedarik zincirinde tahsilat riskini ortadan kaldırmak amacıyla Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Halk Bankası iş birliğinde hayata geçirilen "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" kapsamında hazırlanan protokol, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ile Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörü Tuncay Koramaz tarafından imzalandı.

Törende konuşan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, sosyal ve ekonomik hayatı her yönüyle etkileyen bir dönemin yaşandığını belirterek, bu süreçte reel sektörün ayakta kalabilmesi adına kamu bankalarının desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Halk Bankası’nın salgının ilk günlerinden bu yana etkin bir rol oynayarak tüm finansal imkânlarını KOBİ’lerin hizmetine sunduğunu belirten Özcan, "Tedarik zincirinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkların firmaların faaliyetlerini olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla hayata geçirilen ’Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ de önemli bir adım oldu. Projenin sunduğu imkânlarla alıcı ve satıcılar arasındaki nakit akışı düzenlenirken, tedarik zincirinde tüm ticari işlemlerin güven içerisinde gerçekleşmesi sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Özcan, satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan Malatya Ticaret Borsası üyelerinin Halk Bankası tarafından belirlenecek limitler dahilinde yararlanabileceği kaydederek, "Firmalarımız vade avantajıyla, tahsilat riskini sıfıra indirerek ticaretine devam edebilecek. Protokolün tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörü Tuncay Koramaz ise anlaşmanın iş dünyasına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Protokolün imza törenine Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Halk Bankası Ticari ve KOBİ Pazarlama Müdürü Ahmet Turan Başer ve Çevreyolu Şube Müdürü Ahmet Turan Akgüneş katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ