Malatya Şeker Fabrikası’nda birincilik sevinci

1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020-2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021-2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekle

Ekonomi 8.06.2021 13:26:27 0
Malatya Şeker Fabrikası’nda birincilik sevinci
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2021 13:26

1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020-2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021-2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda birincilik ödülünü Malatya Şeker Fabrikası aldı. Tarihi bir rekora imza atan Malatya Şeker Fabrikasının Müdürü Suat Altun, büyük bir gurur yaşadıklarını ve fabrikayı daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Geleneksel olarak her yıl fabrikalar buluşması yapan Türkşeker’in 2021 Fabrikalar Buluşması’nın mottosu ’Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar’ oldu. Toplantı sonrası 2020/2021 üretim döneminde dereceye giren fabrikalara ödül verildi. Dokuz farklı kritere göre yapılan performans değerlendirmesi sonucunda Malatya Şeker Fabrikası en çok pancar işleyeni şeker üreten ve en iyi üretim yapan fabrika oldu.

Kurulduğu günden bu yana en yüksek pancarı işleyerek tarihi rekor kıran Malatya Şeker Fabrikası’nda, 545 bin 500 ton net pancar işlenerek karşılığında 68 bin ton kristal şeker üretimi gerçekleşti. Yan ürün olarak 26 bin 110 ton melas 173 bin ton yaş Küspe üretilerek ülke ekonomisine 500 milyon lira katma değer sağlandı.

Altun, Türkiye birinciliğini değerlendirdi

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, bu üstün başarı için çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Malatya Şeker Fabrikası’nın ilk kez birinci olduğunu ifade etti. Altun, “3-4 Haziran tarihleri arasında yapılan fabrika müdürleri buluşmasında yeni dönem yeni yöntemler ışığında yapılan değerlendirmeler fabrikamız 9 kategoride en iyi değerlere ulaştı ve 15 şeker fabrikası içerisinde üretim ve hububatta birinci seçildi. Bundan dolayı ben başta çalışanlarımıza, Şeker İş sendikasına, çözüm ortaklarımıza çok teşekkür ederim. Birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmada herkesin emeği var. Malatya Şeker Fabrikası ilk kez birinci oldu. Çiftçilerimiz ve çalışanlarımızın katkılarıyla biz bu yıl ödüle layık görüldük. 2021 üretim yılı içinde bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 580 bin ton kotamız var, 470 bin ton pancar işlemeyi, bu hedefimizin karşılığında 63 bin ton civarında şeker üretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pancar taban fiyatına yaptığı destekten dolayı teşekkür eden Altun, “Çiftçilerimiz, sanayimiz adına çok teşekkür ederiz. Taban fiyat pancara ilgide en önde gelen unsurlardan bir tanesi. Pancar taban fiyatı 230 liradan 300 liraya çıktığı günden beri yüksek bir talep bulunmakta” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ