Malatya 1. OSB’nin arıtma kapasitesi yüzde 65 arttırılıyor

MALATYA 1. OSB’NİN ARITMA KAPASİTESİ YÜZDE 65 ARTTIRILIYOR

Ekonomi 23.09.2020 15:19:32 0
Malatya 1. OSB’nin arıtma kapasitesi yüzde 65 arttırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2020 15:19

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve ihalesi tamamlanan “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi” ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin su arıtma kapasitesi yüzde 65 arttırılacak.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Malatya merkezli Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya’nın ajans olarak faaliyet gösterdikleri iller arasında sanayisinin en fazla gelişen il olma özelliğini taşıdığını söyledi. Yoğunlu, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinin genişleme yatırımlarıyla yatırımcılara yeni parsellerin oluşturulduğunu ifade ederek, “Arıtma tesisinin kapasitesinin yetersizliği sebebiyle boyahane gibi yoğun arıtma ihtiyacı olan entegre tekstil yatırımlara tahsis yapılamamaktaydı. Bu sorunun çözülmesi için ajansımız tarafından desteklenecek proje ile 24.000 m3/gün kapasiteli arıtma tesisinin, mekaniksel ve elektriksel ekipmanlar ile desteklenerek 40.000 m3/gün kapasitesine çıkarılması amaçlanmaktadır. Projenin hayata geçirilmesi ile bölgeye yatırım yapmak isteyen ancak arıtma tesisi kaynaklı tahsis problemi yaşayan yatırımcılara yeni yer tahsisi edebilecek, sonuç olarak üretime, ihracata ve istihdama doğrudan katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Malatya’nın bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Ajans olarak bölge illerimizin kalkınmasına yönelik önemli projelere destekler sağlıyoruz. Ajansımızın faaliyet alanında yer alan cazibe merkezlerinden biri olan Malatya’ya da desteklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projemiz de bunlardan bir tanesi. İlimizin kalkınmasına ve sanayisinin gelişmesine yönelik önemli bir proje. Projemizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ