Malatya 1. OSB Arıtma Tesisi için imzalar atıldı

MALATYA 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARITMA TESİSİ’NİN KAPASİTE ARTIRIMI İÇİN YAPILAN İHALE SONUÇLANDI. MTSO İLE YÜKLENİCİ FİRMA ARASINDA İMZALANAN SÖZLEŞME İLE 1 YIL İÇERİSİNDE YAPILAN ÇALIŞMA İLE ARITMA TESİSİNİN KAPASİT

Ekonomi 8.10.2020 15:35:25 0
Malatya 1. OSB Arıtma Tesisi için imzalar atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.10.2020 15:35

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı için yapılan ihale sonuçlandı. MTSO ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme ile 1 yıl içerisinde yapılan çalışma ile arıtma tesisinin kapasitesi 40 bin m3’e çıkarılacak.

4 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi ihalesi sonucu yüklenici firma ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasında sözleşme imzalandı.

Sözleşme imzalama programına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Babacan, Özcan Dündar, Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Taha Memur ve yüklenici firma Göksu Arıtma yetkilisi Çevre Mühendisi Seyfettin Kesgin katıldı.

Sadıkoğlu: “Kapasitesi yüzde 60 artacak”

Malatya OSB’sinin arıtma kaynaklı çevreye verdiği zararı önlemek için projeler hazırladıklarını belirten MTSO Başkanı Sadıkoğlu ise göreve geldikleri günden bu yana ilk hedeflerinin OSB’deki arıtma tesisinin çevreye verdiği zararı en aza indirmek olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda önemli adımlar atıldığını kaydeden Sadıkoğlu, “MTSO olarak, mevcut arıtma tesisimizin kapasite artırımı için 9 Milyon TL’lik bir proje hazırladık. Fırat Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri Destek Programı hibe desteği kapsamında yapılacak ‘Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi’ 1 yıl içerisinde tamamlandığında mevcutta 24 bin m3/gün kapasitesi bulunan arıtma tesisimiz, güncel teknolojik ekipman ve sistemlerle yenileyerek 40 bin m3/gün kapasiteye ulaştırılacak. Yeni arıtma tesisi projemiz de hayata geçtiğinde arıtma ünitelerimiz sanayi bölgelerimiz için belirlediğimiz gelişim hedeflerine uygun, çevreye duyarlı bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu sayede Şahnahan Deresi’ndeki OSB kaynaklı kirlilik giderilerek o bölgedeki hemşerilerimizin mağduriyetleri son bulacak” dedi.

“Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak”

Malatya OSB’sinin geleceğinin planlanması noktasında 250 Milyon TL maliyetli daha büyük bir arıtma tesisi projesin de olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, “Bu projenin de ihalesi geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapıldı. Bu dev proje de yer teslimi yapıldıktan sonra 2 yıl içerinde tamamlanacak. Günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak tesis tamamlandığında bölgemizin en büyük ve teknolojik arıtma tesislerinden olacak. Hem yeni tesisin tamamlanması hem de mevcut tesisin kapasite arttırılması ile Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Malatya’mıza, Malatya sanayisine ve sanayicilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Yoğunlu: “Malatya OSB’ye hayırlı olsun”

Bir çevre projesi olan arıtma tesisinin kapasite artırımı projesini FKA olarak destekledikleri belirten Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yoğunlu’da kısa sürede tamamlanacak proje ile arıtma tesisinin daha üst kapasitede çalışacağını söyledi. Projenin hayata geçirilmesi ile bölgeye yatırım yapmak isteyen ancak arıtma tesisi kaynaklı tahsis problemi yaşayan yatırımcılara yeni yer tahsisi edilebileceğini belirten Yoğunlu, “Sonuç olarak üretime, ihracata ve istihdama doğrudan katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından MTSO Başkanı Sadıkoğlu ve yüklenici firma Göksu Arıtma yetkilisi Çevre Mühendisi Seyfettin Kesgin sözleşmeyi imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ