Lojistik sektörüne Erzurum damgası

Erzurum Merkezli Ece Lojistik firması, kısa sürede sektörün öncüsü oldu. İthalat-ihracat lojistiğinde, İstanbul, Mersin, İzmir, Konya, Kars, Sivas ve Bakü şubeleri ile faaliyet sürdüren şirket, kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacıl?

Ekonomi 25.12.2020 12:44:39 0
Lojistik sektörüne Erzurum damgası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2020 12:44

Erzurum Merkezli Ece Lojistik firması, kısa sürede sektörün öncüsü oldu. İthalat-ihracat lojistiğinde, İstanbul, Mersin, İzmir, Konya, Kars, Sivas ve Bakü şubeleri ile faaliyet sürdüren şirket, kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığı alanında tüm dünyaya hizmet vermeye başladı.

Erzurum’dan Dünyaya Açıldı

Erzurum merkezli firma İlk yıllarında terminal hizmetleri verirken son dönemde uluslararası demiryolu konvansiyonel vagon ve konteyner taşıması ile dünyaya açıldı. Başta Azerbaycan ve Rusya olmak üzere Orta Asya, İran, Balkan ve Baltık Ülkeleri ile Avrupa’ya transit taşımacılık hizmeti sunan Ece Lojistik, kısa süre önce taşıma ağını genişleterek tüm dünyaya hizmet vermeye başladı.

Türkiye’de uluslararası taşımaya açık her istasyonda yükleme -boşaltma ve lashing hizmeti verebilen ve demiryolu ağı olan her yere erişebilme kabiliyetine sahip olan Ece Lojistik, müşteri odaklı hizmet anlayışı ile müşterilerine kendi ihtiyaç ve beklentilerine uygun, kanunlar ve yasal düzenlemeler ile uyum içerisinde belirtilen hedef bölgeye sorunsuz hizmet götürüyor. Şirket aynı zamanda müşterilerine depolama servisi de sunuyor.

Ece Lojistik CEO’su Mirkan Aygül, özellikle Reefer, Üniversal HC konteynerlar ile yurt içi ve yurt dışı gıda dahil her türlü yük taşımalarında hizmet verdiklerini belirtti.

Aygül, “Bu mevsimde Mersin bölgesinde yaş meyve sebze yüklü konteynerlarımızı 35 saatte Gürcistan sınırına ulaştırdık. Sınır çıkışımızdan sonra trenimiz tamamen Bakü-Tiflis Kars (BTK) demiryolu hattı üzerinden Gürcistan - Azerbaycan rotasını izleyerek Rusya Astrahan’a vardı’’ dedi.

Türkiye’nin ihracat hacmine katkı sunuyoruz

Ece Lojistik olarak ulusal ve uluslararası taşıma sektöründeki en son teknolojileri kullandıklarını belirten Mirkan Aygül, “Dünyanın dört bir yanına lojistik hizmeti veriyoruz. Rusya’ya yaş meyve ve sebze taşımacılığına başladık. Son gönderdiğimiz yükümüz ile reefer konteynerımız yaş narenciye ürünleri götürdü. Bu konteynerlarımız soğutmayı +1 olarak tabir ettiğimiz jeneratör enerjisi ile sağlıyor. Jeneratörün sağladığı enerji sayesinde konteynerlar yol boyunca ısısını muhafaza ederek soğuk tedarik zinciri oluşturuyor. Teknolojik altyapımız ve yetişkin uzman personelimizle Türkiye demiryolları taşımacılığına yeni bir ufuk açıyoruz. Sağladığımız bu soğuk zincir operasyonu ile ülke ekonomisine de ciddi katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz’’ diye konuştu.

Mersin’den Sibirya’ya transit taşımacılık

Türkiye ve Rusya arasında yaklaşık 50 milyon tonun üzerinde bir taşımacılık potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Aygül, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in Bakü-Tiflis Kars (BTK) projesi ile ortaya koyduğu vizyonun peşindeyiz. Ece Lojistik olarak sadece Rusya’ya değil, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan olmak üzere tüm Orta Asya Cumhuriyetlerini, Batı ulaştırma güzergâhlarına bağlıyoruz. Aynı şekilde Türkmenistan’ı Türkmenbaşı Limanı üzerinden, Kazakistan’ı da Aktau Limanı üzerinden Avrupa’ya bağlıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip. Şu anda Çin üzerinden Avrupa’ya giden yük miktarı 240 milyon tonun üzerinde. Bu yükün yüzde 10’nun taşınması halinde bile 24 milyon ton ilave yük taşınmış olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sadece yük taşımıyoruz barışa, istihdama ve refaha da katkı sunuyoruz

Ece Lojistik CEO’su Aygül, lojistik sektörünün aynı zamanda barış, istihdam ve refah taşıdığını da vurgulayarak, ‘’Lojistik sektörü yük ve insan hareketliliği yanında bilgi hareketliliğiyle de ülkelerimizin gelişimine de katkı sağlıyor. Bölge ülkelerinin iş insanları olarak bizler dayanışma ve iş birliği içinde hareket ettiğimiz sürece çok daha büyük projelere ülkelerimizin ekonomilerine katkı sunabiliriz. Düşünün, Rusya’da 30 farklı noktaya, karayolunun ulaşamadığı Sibirya’ya dahi taşıma gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapacağı ticareti Rusya’nın ve Orta Asya’nın her bölgesine ulaştıracağız. Ülkemiz üreticisine maliyet avantajı sunan bu taşımalarımızı artırarak soğuk tedarik zinciri çözümlerimizle tüm dünyaya yaymayı hedefliyoruz.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ