Kuveyt Türk'ten üçüncü çeyrekte 1 milyar lira net kar

- Net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33,3 artırarak 1 milyar TL'ye yükselten Kuveyt Türk'ün toplam aktifleri 153 milyar TL'ye, öz varlıkları ise 7,5 milyar TL büyüklüğe ulaştı - Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uya

Ekonomi 11.11.2020 11:59:15 0
Kuveyt Türk
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 11:59

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, net karını yılın üçüncü çeyreğinde 2019'un aynı dönemine yüzde 33,3 artırarak 1 milyar liraya yükseltti.

Kuveyt Türk, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33,3 artışla 1 milyar lira net kar eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2019 sonuna göre yüzde 39,6 artışla 119,3 milyar liraya çıkaran banka, kullandırılan fon büyüklüğünü ise yüzde 36,3 artışla 78,9 milyar liraya ulaştırdı. Öz varlıklarını 7,5 milyar lira, aktif büyüklüğünü ise 153 milyar liraya yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sırada, bankacılık sektöründe ise 10'uncu sırada yer aldı.


- "Reel ekonomiye desteğimiz artarak devam ediyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, salgınla mücadelenin ilk döneminden itibaren reel ekonomiye destek kapsamında hızla harekete geçen finans kuruluşlarından biri olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Normalleşme süreciyle birlikte salgına yönelik tedbirlerden taviz vermeden sahip olduğumuz hızlı ve çözüm odaklı teknolojik altyapımız sayesinde müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. Salgın başladıktan sonra fiziki şube trafiği azalmış, dijital kanallara ilgi artmıştı. Dijital kanallarımıza yönelik ilginin giderek artmasının bir neticesi olarak toplam işlem sayımız salgın öncesi seviyelere ulaştı. Bu durum, vaktiyle teknoloji alanında yaptığımız yatırımların ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. İlerleyen süreçte de yüksek aktif kalitemiz, sağlam teknolojik altyapımız ve etkin insan kaynağımızla müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Yeni hizmete sundukları Dijital Kaşif ürünleri hakkında bilgi veren Uyan, "Çocukları bilinçli tüketime, ebeveynleri de çocuklarının geleceğini güvence altına almaya davet etmek amacıyla hazırladığımız Dijital Kaşif ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Çocuklara özel tasarladığımız Dijital Kaşif ürünleri yoğun ilgi görüyor. Dijital Kaşif Katılma Hesabı, Dijital Kaşif Kart ve Dijital Kaşif Mobil Uygulama'dan oluşan yeni ürünler sayesinde çocuklar artık hem harcamalarını kontrol ederek gelecekleri için birikim yapabiliyor hem de finansal okuryazarlık düzeylerini geliştirebiliyor. Yeni ürünlerimize yönelik güzel geri bildirimler alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "İnsan kaynakları alanındaki çalışmalarımızla pek çok ödüle layık görüldük"


Ufuk Uyan, insan kaynakları alanında "önce insan-önce çalışan" anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsan kaynakları uygulamalarımız 2020'de birçok ödüle layık görüldü. Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2020 listesine Türkiye'den giren ilk finans kuruluşu olduk. Aynı zamanda Avrupa'da faizsiz finans alanında listeye adını yazdıran ilk finans kuruluşu olma başarısını gösterdik. Dünyanın prestijli iş ödülleri arasında yer alan Stevie Büyük İşverenler Ödülleri 2020'de ise yan haklar uygulamamız Sepetim gümüş, iç iletişim ağımız İyi ki ise bronz ödül aldı. Öğrenmenin değere dönüştüğü Kuveyt Türk Bankacılık Okulumuz da, Brandon Hall Group tarafından düzenlenen Excellence Awards'ta dördü altın olmak üzere 10 ödüle birden layık görüldü."

Yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak için hayata geçirdikleri Lonca Girişimcilik Merkezi'nin çalışmalarını salgınla mücadele döneminde de devam ettirdiklerini bildiren Uyan, Lonca'nın beşinci dönem mezuniyet programını koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirdiklerini aktardı.

Uyan, "Altıncı dönem çalışmalarımıza hızla başladık. Başvuru sürecimiz devam ediyor. Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride yapılabilen başvurular, 4 Aralık'a kadar www.loncagirisim.com adresinden kabul edilecek." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ