Kuveyt Türk, Londra’da Sibos fuarına katıldı

-23-26 Eylül'de Londra’da düzenlenen etkinlikte Kuveyt Türk, muhabir bankalarına ve uluslararası finans dünyasına, dış ticaret ve hazine başta olmak üzere çeşitli alanlardaki ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirdi

Ekonomi 26.09.2019 12:35:05 0
Kuveyt Türk, Londra’da Sibos fuarına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.09.2019 12:35

LONDRA (AA) - Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, bankacılık ve finansal teknoloji alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Sibos’a katıldı.

Bu yıl 23-26 Eylül'de Londra’da düzenlenen etkinlikte Kuveyt Türk, muhabir bankalarına ve uluslararası finans dünyasına, dış ticaret ve hazine başta olmak üzere çeşitli alanlardaki ürün ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe Kuveyt Türk, bu yıl ana ortağı Kuwait Finance House’un (KFH) yanı sıra Kuveyt Türk Bahreyn Şubesi, yüzde 100 iştirakliğini üstlendiği Almanya merkezli KT Bank AG ile yazılım ürünleri geliştiren Architecht Teknoloji ile birlikte yer aldı.


- “Bankamızın uluslararası arenadaki algısını daha da güçlendirdik”


Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. R. Ahmet Albayrak, Sibos’a katılımları hakkında bilgi verdi.

Fuarın bankacılık alanındaki en prestijli organizasyonlardan biri olduğunu dikkat çeken Ahmet Albayrak, “Türkiye’de 30 yıldır faaliyetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Muhabir bankalarımız aracılığıyla altı kıtanın 197 ülkesinde bankacılık müşterilerine kaliteli hizmet veriyoruz. Başta dış ticaret ve hazine ürünlerimiz olmak üzere, tüm uluslararası işlemlerimiz için yurt dışındaki finans kuruluşlarıyla sağlıklı ilişki içinde olmaya ve yeni ilişkiler kurmaya özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Albayrak konuşmasına şöyle devam etti:

“Sibos bize her yıl böyle bir imkanı sunarak bankamızın uluslararası arenadaki olumlu algısını daha da güçlendiriyor. Bu yıl hem ana ortağımız KFH hem de iki iştirakimiz olan KT Bank AG ve Architecht Teknoloji ile birlikte çok güçlü bir şekilde fuara katılım gösterdik. Bahreyn Şubemiz de fuarda önemli görevler üstlendi. Fuar öncesinde organize ettiğimiz toplantılarla 32 ülkeden 83 kuruluşla görüşme gerçekleştirdik. Etkinlik boyunca ayrıca çok sayıda kuruluşla tanışma imkanı bulduk. Yalnızca bankamızı değil, ülkemizi de Sibos’ta en iyi şekilde temsil ederek finans kuruluşlarına kaliteli bilgi akışı sağladık”



- Yeni ürün ve hizmetler uluslararası bankacılık sektörüne tanıtıldı


Kuveyt Türk, organize ettiği toplantı ve ikili görüşmelerin yanı sıra muhabir bankalarla da bir araya gelme fırsatı bularak başta dış ticaret ve hazine alanında olmak üzere çeşitli ürün ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda Türkiye’de bağlantılı ithalat ve ihracat işlemlerinde kullanılan akreditif, garanti mektupları ve Türk Lirası ile dış ticaret kapsamında Vostro hesap hizmeti detaylı şekilde anlatıldı.

Ana ortağı KFH dolayısıyla Körfez Bölgesi’nde ciddi bir ilişki ağına sahip olan Kuveyt Türk, bu ilişkilerinin önemli bir kısmını Bahreyn Şubesi üzerinden yürütüyor.

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştirakıyla kıta Avrupası’nın ilk katılım bankası olarak kurulan KT Bank AG, Sibos’ta EUR Clearing ürününü tanıttı. Kuveyt Türk’ün Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen ürün ve hizmetlerin ihracatını gerçekleştiren teknoloji şirketi Architecht ise başta BOA Bankacılık Platformu olmak üzere çeşitli yazılım ürünlerini tanıtma imkanı buldu.

Kuveyt Türk, Sibos’ta ürün ve hizmetlerinin tanıtımının yanı özel bir etkinliğe de imza attı. Kuveyt Türk musiki ekibi, Sibos fuar alanında ney dinletisi gerçekleştirdi.

Yunus Emre’den Ömer Faruk Tekbilek’e uzanan isimlerin beş eserini ustalıkla icra eden Kuveyt Türk ekibi, fuar için dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların beğenisini kazandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ