Kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliği ele alındı

Ekonomi 14.12.2018 16:00:11 0
Kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliği ele alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2018 16:00
Malatya’ya kurulacak olan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğu ile ilgili Malatya Ticaret Borsasında düzenlene toplantıda yönetmelikte bulunan bazı eksiklikler masaya yatırıldı.
Toplantı ile ilgili bilgiler veren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, amaçlarının kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliğinde var olan bir takım eksikleri masaya yatırmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda daha önceden İzmir’de lisanslı depoculuk konusunda deneyimleri bulunan Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Şen’i Malatya’ya davet ettiklerini belirten Özcan, “Toplantımızda lisanslı depoculukta kayısının islimlendirilmesinin gerekli olup olmadığını tartıştık, ayrıca ürünün kükürt oranına ne kadar sürede depoda muhafaza edileceği konusunu da görüştük. Burada aldığımız kararları Ticaret Bakanlığının göndereceğiz” dedi.
Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğu ile ilgili proje firması ile anlaşmaya vardıklarını da belirten Özcan, firmanın 90 gün içerisinde projeyi kendilerine teslim edeceğini ve sonrasında ise inşaat ihalesi sürecine başlayacaklarını söyledi.
MTB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uğur, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç, Malatya Yatırım Destek Ofis Başkanı Murat Beyazıt ile Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü, Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı, Arguvan, Yeşilyurt, Akçadağ Ziraat Odası başkanları ve Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ